Εκτεταμένη εστία φωτιάς στην περιοχή πάνω από το Aegina Maris. Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση.


Εκτεταμένη εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά της εννέα σήμερα το βράδυ θέτοντας σε συναγερμό τη δύναμη του Πυροσβεστικού σταθμού Αίγινας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην πλαγιά πάνω από το δρόμο, στο ύψος του ξενοδοχείου Aegina Maris. Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν έπνεαν άνεμοι, φαίνεται ότι τα ξερά χόρτα και η χαμηλή βλάστηση της πλαγιάς στην οποία εξελίχθηκε το περιστατικό, βοήθησαν στη γρήγορη μετάδοση της. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εστία της φωτιάς φαινόταν από σημεία της οδού Καποδιστρίου, ενώ υπήρχε μυρωδιά καμένου. Η εστία της φωτιάς φαινόταν πολύ καθαρά από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη εκτίμηση που μπορούσε να έχει κανείς λίγα λεπτά μετά της 9:30 ήταν ότι επρόκειτο για μία μεγάλη σε πλάτος εστία.


Την ίδια ώρα όπως ήταν αναμενόμενο ο δρόμος που οδηγεί στην Πέρδικα είχε κλείσει για τα αυτοκίνητα, καθώς οι άνδρες από το Πυροσβεστικό σταθμό Αίγινας επιχειρούσαν από δύο σημεία. Το πρώτο ήταν ακριβώς μπροστά από το δρόμο όπου βρισκόταν ένα πυροσβεστικό όχημα και το δεύτερο στο τελείωμα της μεγάλης ανηφόρας που βρίσκεται αριστερά μετά τη στροφή με κατεύθυνση προς Πέρδικα. Στην αρχή του ανηφορικού δρόμου υπήρχε ακόμη ένα πυροσβεστικό όχημα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων λεπτών έφτασαν ακόμη δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ αργότερα και υδροφόρο όχημα του Δήμου.


Ωστόσο λίγα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ η φωτιά είχε τεθεί σε πλήρη έλεγχο, ενώ πολύ σύντομα δεν φαίνονταν πουθενά εστίες. Το γεγονός ότι στην περιοχή δεν φυσούσε βοήθησε τους άνδρες της πυροσβεστικής να κάνουν το έργο τους γρήγορα και αποτελεσματικά. Κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής ακριβώς λίγα μέτρα μετά την ανηφόρα βγήκαν με λάστιχα προσπαθώντας να καταβρέχουν τα ξερά που βρίσκονταν κοντά στις οικίες τους.



Στον τόπο της φωτιάς βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος, ενώ ψύχραιμοι παρέμειναν οι οδηγοί που έπρεπε να μετακινηθούν προς Πέρδικα στην άκρη του δρόμου, διευκολύνοντας το έργο της πυρόσβεσης. Από τη φωτιά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές, παρά μόνο το κάψιμο της χαμηλής βλάστησης της πλαγιάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png