Τοποθετείται και πάλι ο φανός της Παλιάς Προβλήτας.


Η κατασκευή του έγινε μάλλον στις αρχές του 1900 μάλλον σε κάποιο χυτήριο του Πειραιά, υπάρχει άλλωστε ακόμη πάνω του η σχετική πινακίδα με τον τόπο της κατασκευής του. Σύμφωνα με μαρτυρίες παλιών ναυτικών και κατοίκων της Αίγινας που έζησαν την περίοδο της ναυσιπλοΐας στο νησί, την εποχή πριν τη μεγάλη εξωτερική προβλήματα που δένουν σήμερα τα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία της γραμμής, η Παλιά Προβλήτα αποτελούσε το μοναδικό σημείο από όπου έρχονταν και έφευγαν τα πολύ μικρότερα σκάφη που συνέδεαν τότε την Αίγινα με το λιμάνι του Πειραιά. Ο λόγος για το φανό της Παλιάς Προβλήτας, που σύμφωνα με πολλούς κατοίκους της Αίγινας αποτελεί ένα ιστορικό στοιχείο του λιμανιού.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατά τη διάρκεια της απουσίας του αναρωτιούνταν, που βρίσκεται και αν θα τοποθετηθεί και πάλι στη θέση του. Σήμερα το πρωί, το συνεργείο του κυρίου Σκριβάνου ξεκίνησε τις εργασίες της τοποθέτησης του, μετά την επισκευή του από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ο φανός βοηθούσε στην κίνηση των πλοίων που προσέγγιζαν την παλιά προβλήματα, τότε που στο σημείο υπήρχε φυλάκιο του Λιμενικού Σώματος και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες παρουσίαζαν την υπέροχη λιτή παραλία του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png