Απαγορευτικό απόπλου λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. 8 μποφόρ κατέγραψε νωρίς το πρωί ο σταθμός του ΓΕΛ Αίγινας.

S1360010.JPG
Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Σαρωνικό.


Στην Αίγινα οι ισχυροί άνεμοι και ο έντονος κυματισμός κάνουν απροσπέλαστο το λιμάνι. Η Saronic Ferries είχε προγραμματίσει για σήμερα τέσσερα δρομολόγια, εκ των οποίων τα δύο πρωινά δεν εκτελέστηκαν, ενώ το μεσημέρι εξέδωσε την ανακοίνωση ότι είναι: "Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για όλους τους τύπους πλοίων. Τα δρομολόγια μας αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας".
 
Η κακοκαιρία που επηρεάζει τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από το Σάββατο, συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του κόμβου του Meteo, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο ΓΕΛ Αίγινας, κατέγραψε σήμερα στις 6:10 το πρωί ταχύτητα ανέμων 74 Km/h, δηλαδή 8 μποφόρ. Αντίστοιχα, χθες Σάββατο, η μέγιστη ταχύτητα ανέμων είχε καταγραφεί στις 3 π.μ. και ήταν 59.5 Km/h, δηλαδή 7 μποφόρ. Συγκριτικά, αξίζει να αναφερθεί, ότι η ταχύτητα με την οποία έπνεαν οι άνεμοι στην Αίγινα το προηγούμενο Σάββατο, με βάση την ίδια πηγή, ήταν 80.5 Km/h στις 9:20 το πρωί, δηλαδή 9 μποφόρ.
 
Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων μετά τις μεσημβρινές ώρες. Σε κάθε περίπτωση οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τα τοπικά πρακτορεία ή το Λιμεναρχείο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png