Μετά τα κιγκλιδώματα σειρά είχε ο φανός.


"Παρελθόν" αποτελεί ο "Λευκός Φανός", ο φανός που διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και βρίσκεται στην άκρη της μεγάλης προβλήτας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι αυτή τη στιγμή,  το οχηματαγωγό πλοίο "Απόλλων Ελλάς" που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο χτύπησε με τη μπουκαπόρτα του το φανό που υπάρχει στην προβλήτα. Το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα. Από την σύγκρουση ο φανός έπεσε κάτω.


Πρόκειται για μία εικόνα που δεν είναι συνηθισμένη, όμως κάτι αντίστοιχο είχαμε, όταν τότε λόγω των καιρικών συνθηκών και πάλι οχηματαγωγό πλοίο πλησίασε αρκετά στο υπερυψωμένο σημείο της προβλήτας καταστρέφοντας εκείνη τη φορά τα κιγκλιδώματα.

update 19:25 Με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και λόγω των προβλημάτων ασφάλειας που ενδεχομένως να προκύψουν από την πτώση του φανού, στο σημείο θα τοποθετηθεί ένας φορητός φανός που θα καλύψει τις ανάγκες σήμερα το βράδυ. Επί τόπου βρέθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, που συντόνισε τις ενέργειες για την τοποθέτηση του βοηθητικού φανού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε η εργασίες για την επισκευή του φανού θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png