Μεγάλη ταλαιπωρία και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων από τον αποκλεισμό στο λιμάνι του Πειραιά.


Μεγάλη ταλαιπωρία και αλλαγές στα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά αντιμετώπισαν σήμερα όσοι κάτοικοι της Αίγινας έπρεπε να ταξιδέψουν προς το λιμάνι του Πειραιά ή να επιστρέψουν στο νησί. Αιτία ο αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά από εκατό περίπου μηχανότρατες και γρι - γρι, από τους επαγγελματίες αλιείς που με αυτή τους την κίνηση διαμαρτύρονται για εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας που προβλέπει αυστηρότερους κανόνες στο ψάρεμα με μηχανότρατες.

Το πρόβλημα ξεκίνησε για τα πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια από το λιμάνι της Αίγινας προς αυτό του Πειραιά, λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πλοίο "Φαίδρα" που αποχώρησε στις 11 το πρωί από Αίγινα μέχρι και μετά τις 14:00 δεν είχε καταφέρει να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισε και το "Νεφέλη", ενώ ο Φοίβος μέχρι της 14:45 βρισκόταν ακόμη (όπως δείχνει η φωτογραφία του άρθρου) στο λιμάνι της Αίγινας, καθυστερώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο και όπως όλα δείχνουν θα αποπλεύσει αργότερα.

Πάντως λίγο μετά τις 14:50 αναχώρησε από την ιχθυόσκαλα με προορισμό την Αίγινα το πλοίο "Νεφέλη", το οποίο μεταφέρει πολλούς κατοίκους της Αίγινας, που είχαν εγκλωβιστεί από το μεσημέρι στο αποκλεισμένο λιμάνι του Πειραιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png