Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης στην ΕΡΤNEWS για την επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. "Το καλό σενάριο είναι την επόμενη εβδομάδα να έχουν νερό. Το κακό σενάριο είναι να μας πάρει ένα ενάμιση μήνα".

konstantinidis-diloseis-00.jpg

"Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού υδροδότησης της Αίγινας – Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο", είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της εκπομπής "Update" της ΕΡΤ, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα της ΕΡΤNEWS σήμερα το απόγευμα, στην οποία φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη, της "Τεχνικής Εταιρίας Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε.", αναδόχου του έργου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Κωνσταντινίδης δίνει μία εικόνα της βλάβης του αγωγού: "Ο σωλήνας έχει κοπεί τελείως σε ένα σημείο του και πρέπει να συνδέσουμε τα δύο άκρα τα οποία είναι πάρα πολύ κοντά το ένα στο άλλο, δηλαδή απόσταση ίση με 5 εκατοστά. Για να γίνει αυτό πρέπει να απομακρυνθεί η προστασία του αγωγού, διότι πάνω από τον αγωγό υπήρχε προστασία με πέτρα και τσιμεντοστρώματα, αυτό είναι μια δύσκολη διαδικασία την οποία δεν έχουμε ολοκληρώσει".

Σε άλλο σημείο εξηγεί τον τρόπο εργασίας και τους περιορισμούς που θέτει το βάθος των 50 μέτρων, στους δύτες που εργάζονται στο βυθό: "Σημειώνω ότι αυτή η βλάβη είναι στα 50 μέτρα βάθος, είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους δύτες να ενεργήσουν. Δηλαδή για κάθε 24ωρο ένας δύτης μπορεί να δουλέψει για 15 έως 20 λεπτά μόνο και το αποτέλεσμα είναι με την διάφορα μέσα που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία μου να προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε τον αγωγό σε ένα μήκος 2 μέτρα περίπου ούτως ώστε να κατεβάσουμε ένα εξάρτημα που να συνδέει τα δύο άκρα".

Όσο αφορά για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση στην Αίγινα ο κύριος Κωνσταντινίδης απάντησε ότι: "υπάρχουν δύο ή περισσότερες εκδοχές. Το καλό σενάριο είναι την επόμενη εβδομάδα να έχουν νερό. Το κακό σενάριο είναι να μας πάρει ένα ενάμιση μήνα. Διότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις φυσικές συνθήκες της ζημιάς και γι’ αυτό το λόγο εμείς θα κάνουμε την προσωρινή επισκευή όπως την έχουμε σχεδιάσει, αλλά μπορεί να αστοχήσει".

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το ρεπορτάζ και να δείτε το video της εκπομπής, στο οποίο υπάρχουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις για το ζήτημα του αγωγού.

Η φωτογραφία παρουσιάζει τις εργασίες αποκατάστασης και προέρχεται από σημερινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png