"Ελάτε να βρούμε τα γεώμηλα της Αίγινας". Ένα καλοσχεδιασμένο αποκριάτικο παιχνίδι γνώσης,  από το "The Brilliant School".

20240316_110052-2.jpg
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, με σημείο έναρξης το Λαογραφικό Μουσείο, η εκπαιδευτική δράση του "The Brilliant School", ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τίτλο: "Ελάτε να βρούμε τα γεώμηλα της Αίγινας".


Η δράση απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, που συμμετείχαν σε ομάδες των 4-8 ατόμων συνοδευόμενα από έναν ενήλικα.

20240316_114854.jpg
Οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα όνομα στην ομάδα τους, έφτιαξαν το λάβαρό τους, φόρεσαν το χρωματιστό καπελάκι τους και ξεκίνησαν ένα πολύ καλά σχεδιασμένο κυνήγι θησαυρού, που απαιτούσε πολύ καλές γνώσεις, γρήγορα αντανακλαστικά και όπως διαπίστωσαν όσοι συμμετείχαν πολύ καλή φυσική κατάσταση.

20240316_103942-2.jpg
Η δράση ήταν πολύ προσεγμένη, καθώς, ως εκπαιδευτικό παιχνίδι, συνέδεσε σημαντικά ιστορικά, αλλά και σύγχρονα σημεία πολιτισμού του νησιού, που συνέδεαν σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες της Αίγινας, με περιοχές και ιστορικά γεγονότα! Το σπίτι της Γωγώς Κουλικούρδη, το Κυβερνείο, η Μητρόπολη της Αίγινας, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η Δημοτική Πινακοθήκη, η Παραλία, η πλατεία Εθνεγερσίας, το πάρκο στην "Παναγίτσα" αποτέλεσαν σταθμούς για την ανακάλυψη του κρυμμένου θησαυρού.

20240316_1107590.jpg
Οι συμμετέχοντες το απόλαυσαν πραγματικά και σε αυτό βοήθησαν η πολύ καλή οργάνωση και ο καλός καιρός. 

Τα παιδιά που συμμετείχαν στη νικήτρια ομάδα έλαβαν ως δώρο το βιβλίο της Μαρίας Ανδρικοπούλου "Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας", ενώ οι τρεις πρώτες ομάδες από μία δωροεπιταγή από το βιβλιοπωλείο Λυχνάρι.

20240316_105457.jpg
Την εκδήλωση στήριξε η Δημοτική Κοινότητα Αίγινας και χορηγοί. Στο Aegina Portal μίλησαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ανθή Γελαδάκη και η ιδιοκτήτρια του "The Brilliant School" κ. Σταυρούλα Σώρου. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png