Ξεκίνησε η τοποθέτηση κυβόλιθων στην οδό Πηλέως. Το έργο παίρνει σταδιακά την τελική του μορφή.

20240322_113415.jpg
Νέα όψη παίρνει η οδός  Πηλέως, στο κέντρο της Αίγινας, καθώς μετά την τοποθέτηση της ειδικής λωρίδας από πλάκες, για την ασφαλή διακίνηση πεζών με προβλήματα όρασης, ξεκίνησε η τοποθέτηση των κυβόλιθων που δίνει σταδιακά την τελική εικόνα του δρόμου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου: "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής".


Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: "Βρισκόμαστε στην οδό Πηλέως, όπου εκτελούνται εργασίες της ανάπλασης του οικιστικού πυρήνα και όπως βλέπετε γίνεται η επίστρωση με τους κυβόλιθους. Έχει προηγηθεί επίσης και η επίστρωση με πλάκες, ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών και οι εργασίες εκτελούνται κανονικά.

Όπως θα δείτε δημιουργείται ένα πολύ όμορφο δάπεδο με εναλλαγές χρωμάτων και πιστεύω ότι μ' αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών".

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2023. 

Στόχος του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική ενοποίηση του παραδοσιακού πυρήνα της πόλης που συνδέει το λιμάνι με τις βασικές κοινωνικές αστικές δομές της πόλης. Στο πλαίσιο του έργου και με στόχο την επίτευξη του ολοκληρωμένου χαρακτήρα της ανάπλασης και την μακροχρόνια διατήρησή του χωρίς την ανάγκη παρεμβάσεων, περιλαμβάνονται εργασίες αντικατάστασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης με τις συνδέσεις αυτού με τις παρόδιες ιδιοκτησίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων με τις εξωτερικές διακλαδώσεις συνδέσεις αυτού με τις παρόδιες ιδιοκτησίες κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.390.248 με ΦΠΑ ευρώ υπογράφηκε 14 Σεπτεμβρίου 2023, από το δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png