Κίνδυνοι από την ελλιπή σήμανση σε σημεία του κέντρου της Αίγινας.

20240409_180812.jpg


To Aegina Portal εν όψη της αυξημένης κίνησης που αναμένεται από το Πάσχα και μετά στους δρόμους της Αίγινας, από οδηγούς που ως επί το πλείστoν δεν γνωρίζουν τους δρόμους του κέντρου του νησιού, ετοίμασε μία σειρά από περιπτώσεις, όπου η σήμανση είναι ελλιπής ή ανύπαρκτη και σε κάθε περίπτωση επικίνδυνη. 


Το πρώτο μέρος αυτής της σειρά περιλαμβάνει, σημεία με πολύ μεγάλη κίνηση. Ξεκινάμε με την περίπτωση της Καποδιστρίου, όπου στη διασταύρωση Καποδιστρίου με Αφαίας, τα αυτοκόλλητα κρύβουν το σήμα "απαγορεύεται η στροφή αριστερά". Ακριβώς απέναντι, στο άλλο τμήμα της διασταύρωσης στην οδό Βυζαντίου, η οποία φαίνεται να είναι διπλής κατεύθυνσης, καθώς και δεν υπάρχει ούτε stop, ούτε "απαγορεύεται η στροφή δεξιά".

 20240409_185219.jpg


Σε άλλο σημείο της Αφαίας, και πιο συγκεκριμένα στην συμβολή με την οδό Αχιλλέως, δε υπάρχει προειδοποιητικό σήμα ό,τι απαγορεύεται η στροφή δεξιά και το σήμα "Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα" είναι καλυμμένο με αυτοκόλλητα. 

20240409_185222.jpg


Στην οδό Αγίου Νεκταρίου, στη συμβολή της με την οδό Αφαίας, δεν υπάρχει σήμα που να απαγορεύει τη στροφή δεξιά.


20240409_185221.jpg 

Μία συνηθισμένη διαδρομή στο κέντρο της Αίγινας, η οποία βάζει σε περιπέτειες πολλούς οδηγούς, είναι αυτή από την οδό Βυζαντίου, οδός Ψαρών, δεξιά προς Τελαμώνος ή από Αφαίας αριστερά προς Τελαμώνος. Δεν υπάρχουν καθόλου σήματα. Στρίβοντας από την Ψαρών προς την Αγίου Νεκταρίου, δεν υπάρχουν καθόλου σήματα. Η Αγίου Νεκταρίου, είναι γνωστή ως μονόδρομος, κάθοδος. Και εκεί δεν υπάρχει κανένα σήμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει, κάποιους οδηγούς ανάποδα στην Αγία Νεκταρίου. 

 

Η διασταύρωση Αγίου Νεκταρίου, Αντωνίου Πελεκάνου και Γεωργίου Αλυφαντή καθηγητή, δεν έχει απολύτως κανένα σήμα. Αυτή η διαδρομή, χαρακτηρίζεται ως "η κάθοδος της Αφαίας", ενώ είναι μία αναγκαία διαδρομή για όσους θέλουν να περάσουν με το όχημά τους από την Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αίγινας.

20240409_185220.jpg


Εξαιρετικά σοβαρή είναι η περίπτωση της οδού Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή της με την Κυβερνείου, όπου δεν υπάρχει ούτε stop, ούτε απαγορεύεται η στροφή αριστερά, παρά μονό ένα σταντ με σήμα απαγορεύεται στηριγμένο σε μία ρόδα. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα για καθρέπτη καθώς δεν υπάρχει ορατότητα, ενώ φωτεινή σήμανση που λειτουργεί κοντά στη είσοδο του σχολείου, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί κυκλοφοριακά.

20240409_180608.jpg
Κλείνουμε τη σημερινή σειρά, με μία πολύ σημαντική έλλειψη, που βρίσκεται στην περιοχή της Λεύκης, στην συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου όπου δεν υπάρχει κανένα stop.

Η σειρά έχει ως στόχο να αναδείξει προβλήματα στην καθημερινότητα που προέρχονται από την ελλιπή σήμανση. Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται σε δεύτερο πλάνο και γνωστά προβλήματα που αφορούν το παρκάρισμα, την δυσκολία διέλευσης των πεζών, την κατάληψη των πεζοδρομίων, την αδυναμία κίνησης των ΑΜΕΑ και πολλά ακόμη. Γι' αυτά τα ζητήματα, θα υπάρξει εστιασμένο ρεπορτάζ, με αναλυτικές αναφορές στις αποφάσεις που έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία -σχεδόν - είκοσι χρόνια.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png