Κατεπείγουσα κρίθηκε η αντικατάσταση του αγωγού, από την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου μέχρι τις Άλωνες, λόγω εκτεταμένων βλαβών.

meleti.jpg

Μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας και περιλαμβάνεται στο σχετικό πρωτογενές αίτημα, αφορά σε εργασίες αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς νερού, με εκκίνηση τη δεξαμενή του Αγίου Νικολάου στην Αγία Μαρίνα και κατάληξη στην δεξαμενή, που βρίσκεται  στις Άλωνες, στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η σχετική μελέτη αναφέρει, ότι κατά την υπέργεια διαδρομή του αγωγού μεταφοράς νερού, μήκους περίπου 1.300m, με εκκίνηση την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου στην Αγία Μαρίνα, με κατάληξη την δεξαμενή νερού στην θέση Άλωνες στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, διαπιστώθηκαν σε πολλαπλά σημεία του πλαστικού αγωγού που είναι Φ 63, διαρροές νερού με αποτέλεσμα τη σπατάλη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της υπερλειτουργίας των συστημάτων πλήρωσης των δεξαμενών.

Επίσης, σε διάφορα σημεία του αγωγού παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές που πιθανόν σύντομα θα οδηγήσουν σε νέες διαρροές νερού. Κρίνεται άμεση η αντικατάσταση του αγωγού με νέο σωλήνα πολυαιθυλενίου PE Φ 90, 16 atm, 3G, κατάλληλο για πόσιμο νερό.

Στη μελέτη προτείνεται η αύξηση της διαστασιολόγησης του αγωγού μεταφοράς νερού από Φ63 σε Φ90 καθώς ο πληθυσμός του οικισμού των «Αλώνων» παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Οι βλάβες που εμφανίζει ο αγωγός κατά το μήκος του, ενδέχεται να προκλήθηκαν από την θεομηνία με την ονομασία "Daniel", που έπληξε το νησί της Αίγινας κατά την 6η και 7η Σεπτεμβρίου 2023.

Η αποκατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού προς τον οικισμό Άλωνες χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα για την άρτια υδροδότηση των καταναλωτών του οικισμού και για τον μηδενισμό των απωλειών νερού κατά την όδευση του αγωγού.

Οι εργασίες θα γίνουν με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργείο, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας των απαραίτητων υλικών που
προβλέπονται κατά την διάρκεια της σύμβασης.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός εκτιμάται στις 19.767 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ. Η εκτέλεση θα γίνει με απευθείας ανάθεση και η χρηματοδότηση με ίδιους πόρους.

Στο χάρτη η διαδρομή του αγωγού απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png