Τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, υποδέχθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αίγινας.

20240416_095145.jpg
Τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αίγινας.


Στην εκδήλωση συμμετείχε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή.

Ο όρος σοροπτιμισμός προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «soror» (αδελφή, φίλη) και «optima» (άριστη) και θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν «το καλύτερο για τη γυναίκα» και σηματοδοτεί το ιδεολογικό του περιεχόμενο.  Ο Σοροπτιμισμός είναι μια παγκόσμια, εθελοντική γυναικεία οργάνωση,  η οποία ενώνει τις γυναίκες όλου του κόσμου ανεξάρτητα από φυλετικές, θρησκευτικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαφορές, σε μια αδελφωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους ανά τον κόσμο.  Σκοποί και αξίες της οργάνωσής μας είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η προώθηση της θέσης της γυναίκας, ο εθελοντισμός.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος και κ. Ιωάννα Κοτσαρίνη πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σοροπτιμιστικής και η υπεύθυνη της Επιτροπής Επέκτασης της Ευρώπης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση δώρων από τον Δήμο Αίγινας και τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png