Συνολικά σε 150 στειρώσεις αδέσποτων γατιών θα προχωρήσει ο Δήμος Αίγινας. Τι αναφέρει η τεχνική έκθεση από το Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

dimos-aeginas-steiroseis.jpg

Συνολικά σε 150 στειρώσεις αδέσποτων γατιών θα προχωρήσει ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πιο συγκεκριμένα το έγγραφο της τεχνικής έκθεσης με ημερομηνία 12 Απριλίου 2024, από το Γραφείο Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αίγινας και την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας κ. Σοφία Χατζίνα, αναφέρει ότι ο Δήμος έχει την υποχρέωση, στο πλαίσιο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία να πραγματοποιήσει στειρώσεις, απαραίτητες για την ευζωία των ζώων του νησιού μας και την μείωση του πληθυσμού τους καθώς και για την προστασία της υγείας τους.

Τονίζουμε, αναφέρει το έγγραφο του πρωτογενούς αιτήματος, ότι οι παρακάτω κτηνιατρικές εργασίες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία 
των ζώων καθώς και απαραίτητες για τη δημόσια υγεία, καθώς τα αδέσποτα ζώα κινούνται ελεύθερα στο ανθρώπινο περιβάλλον.

Οι κτηνίατροι που θα εκτελέσουν τις εργασίες αυτές θα έχουν την απαιτούμενη άδεια, η οποία θα κατατεθεί σε φωτοαντίγραφο μαζί με την σχετική προσφορά.

Η περιγραφή των εργασιών αναφέρει 90 στειρώσεις θηλυκού γατιού και 60 αρσενικού με την ενδεδειγμένη νάρκωση και την φιλοξενία του, έως ότου συνέλθει για να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Το ενδεικτικό κόστος για τις παραπάνω εργασίες, που  θα πρέπει να πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου, κ. Σοφία Χατζίνα, έχει προϋπολογιστεί στις 8.100 ευρώ.  Η δαπάνη θα καλυφθεί από σχετικό κωδικό του προϋπολογισμού του έτους 2024. 

Σήμερα 16 Απριλίου υπογράφηκε η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης και διατέθηκε η πίστωση των 8.100 ευρώ. Ο κωδικός 15.6162.02 από τον προϋπολογισμό 2024 του Δήμου Αίγινας, έχει διαμορφωθεί στις 37.000 ευρώ και αφορά σε υπηρεσίες σύλληψης, στείρωσης, εμβολιασμού, αιματολογικών εξετάσεων και περίθαλψης αδέσποτων σκύλων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png