"Δείξε στο δάσος την αγάπη σου". Ημέρα καθαρισμού του δάσους.


Φωτογραφίες HP Coulon
Με σύνθημα "Δείξε στο δάσος την αγάπη σου" ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας, το Εργαστήρι της Αίγινας και το γυμναστήριο ΝΑΜΑ συμμετείχαν στην πραγματοποίηση μιας περιβαλλοντικής δράσης που σκοπό είχε τον καθαρισμό δασικών περιοχών στο Μεσαγρό από απορρίμματα και άλλα υλικά. Το ραντεβού είχε οριστεί την Κυριακή το πρωί στη Γέφυρα του Μεσαγρού με σκοπό η ομάδα να μετακινηθεί σε διάφορα σημεία και να ξεκινήσει το μάζεμα των σκουπιδιών, απαλλάσσοντας το δάσος από όσο περισσότερα ήταν δυνατόν.


Οι εθελοντές μετακινήθηκαν στην περιοχή κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα και στην περιοχή Μάσχου στο Μεσαγρό. Η προσπάθεια ξεκίνησε στις 09:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι, αποφέροντας τη συλλογή συνολικά πέντε φορτηγών του Δήμου σκουπίδια. Μπουκάλια, στρώματα, οικιακές συσκευές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί γέμισε το φορτηγό του Δήμου για πέντε φορές. Το θετικό της συγκεκριμένης δράσης, εκτός βέβαια από την απομάκρυνση των σκουπιδιών από το δάσος, είναι η απόφαση των φορέων που συμμετείχαν, να πραγματοποιούν μια φορά το μήνα μία τέτοια προσπάθεια σε διάφορες περιοχές της Αίγινας με τη βοήθεια του Δήμου. Στην εθελοντική αυτή προσπάθεια συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png