77χρονος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη βάρκα του. Στο Κέντρο Υγείας, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η επιχείρηση του Λιμεναρχείου Αίγινας.

20240421_125006.jpg
Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς λίγο μετά το τέλος της επετείου της βύθισης του αντιτορπιλικού "Ύδρα" στη Λαούσα και ενώ το ασθενοφόρο σκάφος του λιμενικού επέστρεφε στο λιμάνι της Αίγινας, δέχθηκε κλήση για άντρα που βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις του στη βάρκα του, στην οποία ήταν ο μοναδικός επιβαίνων, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι του Λεοντίου.  


Αμέσως ο κυβερνήτης του σκάφους, Λιμενάρχης κ Αργύρης Φραγκούλης, ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε στην περιοχή του συμβάντος. Από το πλήρωμα του σκάφους έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αίγινας, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Για το περιστατικό το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:  Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι Λεοντίου της Αίγινας, ένα Ε/Π–Α/Κ σκάφος, εντός του οποίου βρισκόταν ο 77χρονος ημεδαπός κυβερνήτης και μοναδικός επιβαίνων, χωρίς τις αισθήσεις του. 

Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. αρχικά έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης με αρνητικά αποτελέσματα και στη συνέχεια ο 77χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αίγινας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png