Συνεχίζεται και το 2024, η επιφανειακή και ανασκαφική έρευνα στην κορυφή του Όρους.

DSC_0349-oros2.JPG

Με απόφαση της  Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού, χορηγήθηκε άδεια στην Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή (ΕΑΣ) για συνέχιση,

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
κατά το 2024, της επιφανειακής και ανασκαφικής έρευνας στην Κορυφή του Όρους στην Αίγινα στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2021-2025), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, υπό τη διεύθυνση της κ. Στέλλας Χρυσουλάκη, Γενικής Διευθύντριας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και με επικεφαλής από πλευράς ΕΑΣ τον κ. Tobias Krapf, επιστημονικό γραμματέα της Σχολής.

Το πρόγραμμα εργασιών πεδίου κατά το 2024 περιλαμβάνει εντατική επιφανειακή έρευνα στην περιοχή από την παραλία των Κήπων έως τους Κανάκηδες και βόρεια της Αιγινήτισσας προς τον Ελαιώνα, καθώς και ανασκαφική έρευνα βόρεια και νότια του ναού της Αναλήψεως και στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά της κορυφής του Ελλάνιου λόφου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png