Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το διήμερο σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών, από την ΕΔΟΚ και την Hellenic Seaways, με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας.

20240515_203536.jpg
Το διήμερο Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group με τίτλο: «Πλέουμε Μαζί», σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και τον Δήμο Αίγινας. 


Το σεμινάριο που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν 75 κάτοικοι της Αίγινας, που είχαν ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία, κάνοντας την πρακτική εξάσκηση και υποβάλλοντας στοχευμένες ερωτήσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου πρώτων βοηθειών.

20240515_201939.jpg
Στο Aegina Portal μίλησε ο κ. Παντελής Καστρινάκης, πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων, που δήλωσε: "Ήρθαμε στην Αίγινα κατόπιν πρόσκλησης από τον Δήμο και τη Hellenic Seaways, για να κάνουμε μία βασική πρώτη εκπαίδευση στο μάθημα των πρώτων βοηθειών και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Eίχαμε 75 άτομα - ήταν πολύ χαρωπό για μας - ήταν άνθρωποι που συμμετείχαν, που κάνανε την πρακτική εξάσκηση και είχανε πολύ ενδιαφέροντες ερωτήσεις.

20240515_201825.jpg
Η Hellenic Seaways, ως Attica Group πλέον, έχει μια συνεργασία δεκαετής μαζί μας. Πηγαίνουμε σ’ όλα τα κρητικά νησιά και προσφέρουμε τις γνώσης μας δωρεάν στους πολίτες κάθε περιοχής".

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε στην ενότητα πρώτες βοήθειες: ασφάλεια σκηνής ατυχήματος, περιποίηση τραύματος – φαρμακείο, αναγνώριση και αντιμετώπιση αιμορραγίας, απώλεια αισθήσεων – θέση ασφαλείας, πνιγμός από ξένο σώμα – λαβή Heimlich – πνιγμονή στην θάλασσα, τεχνητή αναπνοή, αντιμετώπιση σε επείγουσες καταστάσεις όπως δηλητηρίαση, εγκεφαλικό, αλλεργία, έγκαυμα, κάταγμα και πρακτική εξάσκηση.

Τέλος, το πρόγραμμα της ενότητας αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, περιελάβανε: σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά, τροχαίο.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png