Πυρκαγιά στην τοποθεσία Λαζάρηδες. Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση.


update 14:25: Πυρκαγιά σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην τοποθεσία Λαζάρηδες. Η κάμερα του Aegina Portal βρίσκεται ήδη στην περιοχή και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή η εστία της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, σε σημείο που δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο της πυρκαγιάς θα επιχειρήσουν εναέρια μέσα.


update 14:42:
Πυροσβεστικό όχημα βρίσκεται ήδη στο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας, για προληπτικούς λόγους.

update 14:51: Η ένταση του ανέμου αυξάνεται. Μία ομάδα πυροσβεστών βρίσκεται με οχήματα στο ύψος της εισόδου στο χωριό της Παχειάς Ράχης, ενώ ένα όχημα κινείται για προληπτικούς λόγους στην απέναντι πλαγιά που υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες όμως δεν κινδυνεύουν καθώς βρίσκονται πολύ μακριά από την εστία της φωτιάς και σε αντίθετη κατεύθυνση από τη φορά του ανέμου.


update 14:57: Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάνει την εμφάνιση του στο σημείο κάποιο εναέριο μέσο πυρόσβεσης.

update 15:20: Δημοσιεύουμε την πρώτη φωτογραφία από την περιοχή της πυρκαγιάς. Το τοπωνύμιο της περιοχής είναι "Μπρίνια και Σκρέκα".

update 15:40: Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κάποια σημεία της περιοχής. Δημοσιεύουμε το πρώτο αμοντάριστο video από την εστία της πυρκαγιάς.

update 15:54: Οι αντιδήμαρχοι κύριοι Γιάννης Παπαδόπουλος και Γιάννης Πούντος βρίσκονται στο σημείο της εστίας παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις. Σε επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο με τον κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει τόσο αυτός όσο και η Πυροσβεστική με τον Νομάρχη και τον Αντινομάρχη ζητώντας εναέριο μέσο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία συνεχίζει το έργο της. Λόγω του δύσβατου του εδάφους μια υδροφόρα που επιχείρησε να πλησιάσει "κόλλησε" με αποτέλεσμα να χρειαστεί αφού αδειάσει από το φορτίο της να την μεταφέρει σκαπτικό μηχάνημα.


update 16:16: Δεκαπέντε λεπτά με της τέσσερεις το απόγευμα η κατάσταση στον τόπο της πυρκαγιάς στους Λαζάρηδες φαίνεται να παραμένει η ίδια, ενώ ακόμη δεν έχει εμφανιστεί κάποιο πυροσβεστικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο, που θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά στην κατάσβεση της. Ο άνεμος είναι βόρειος - βορειοανατολικός με σταθερή ένταση. Η δεύτερη φωτογραφία που δημοσιεύουμε παρουσιάζει την κατάσταση όπως ήταν στις 16:13.


update 16:36:
Λίγο μετά τις 16:20 κατέφθασαν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα τα οποία επιχειρούν στην περιοχή της φωτιάς, όπως φαίνεται και στην τρίτη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

update 17:25: Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και μπορούμε πλέον να μιλάμε για ολική κατάσβεση εκτός από κάποια κομμάτια χορτολιβαδικής έκτασης που ακόμη καπνίζουν. Όσοι είδαν από κοντά τις προσπάθειες των πληρωμάτων των αεροσκαφών τις χαρακτήρισαν ηρωικές. Επί τόπου βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Μπαρμπέρης. Στο δεύτερο video που δημοσιεύουμε φαίνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών αεροπλάνων. Λίγο αργότερα θα δημοσιεύουμε αναλυτικό φωτορεπορτάζ καθώς και το main video με πλάνα και δηλώσεις από τον τόπο της πυρκαγιάς.

update 17:28: Σε αυτό το σημείο ολοκληρώσαμε τη ροή της μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png