Μικρή εστία φωτιάς σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου, στο κέντρο της Αίγινας. Κατασβέστηκε άμεσα, καλά στην υγεία του ο ένοικος του διαμερίσματος.

S1660001.JPG
Για μικρή εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου στο κέντρο της Αίγινας, πίσω από την εκκλησία της Παναγίτσας, στην οδό Π. Αιγινήτου, ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.


Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τραπεζάκι που βρισκόταν στην βεράντα καίγοντας ένα ακόμη. Για την κατάσβεσή της προσέτρεξε εργαζόμενος σε επιχείρηση που βρίσκεται στο διπλανό ισόγειο, αδειάζοντας έναν πυροσβεστήρα.

Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, που ήταν σε περιπολία και βρισκόταν κοντά στο σημείο, έφτασε πρώτος αδειάζοντας έναν ακόμη πυροσβεστήρα. Στη συνέχεια έγινε διάβρεξη με νερό και τα δύο τραπεζάκια που είχαν καεί απομακρύνθηκαν από το χώρο.

Ο ένοικος του σπιτιού, που διαμένει με την οικογένειά του και εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνος του στο διαμέρισμα, είναι καλά στην υγεία του. Επίσης, από τη φωτιά και την κατάσβεση που ακολούθησε δεν προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, επιχείρησε με δύο πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Γιώργος Σουλιώτης, μιλώντας στο Aegina Portal επισήμανε την ανάγκη να μην σταθμεύουν οχήματα, στους έτσι και αλλιώς στενούς δρόμους του κέντρου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί ένα επείγον περιστατικό. 

Ευτυχώς σήμερα πήγαν όλα καλά, καθώς τα οχήματα έφτασαν στο σημείο του συμβάντος χωρίς να αντιμετωπίσουν εμπόδια.

Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας δήλωσε στο Aegina Portal: Η Yπηρεσία μας ειδοποιήθηκε περί ώρα 12:12 σήμερα το πρωί 7/7/2024 για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, πίσω από το ιερό της Παναγίτσας. 

Η υπηρεσία μας επενέβει άμεσα με δύο οχήματα. Πρώτος έφτασα εγώ γιατί έτυχε να είμαι σε περιπολία και να βρίσκομαι και κοντά στην πόλη της Αίγινας.

Επειδή είδα ότι η φωτιά ήταν στη βεράντα, με ένα πυροσβεστήρα, αν και είχανε ρίξει έναν πυροσβεστήρα, αλλά ακόμα δεν είχε σβήσει, δεν επαρκούσε για να σβήσει η φωτιά, άδειασα ένα πυροσβεστήρα και έτσι κάναμε πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και εν συνεχεία κάναμε και διαβροχή. 

Η υπηρεσία μας επενέβη με δύο οχήματα και τέσσερις άντρες. Θέλω να παρακαλέσω, σε αυτό, γιατί το χα πει και παλιότερα στο Aegina Portal ό,τι επειδή όλα είναι μέσα στη ζωή και μπορεί να τύχει κάποιο συμβάν και μέσα σε αστικό ιστό και επειδή οι δρόμοι είναι πάρα πολύ στενοί, θα παρακαλέσω για άλλη μία φορά, να μην παρκάρουν οι πολίτες όπου βρούνε, μηχανάκια, αυτοκίνητα και εμποδίζεται η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων. Είναι πολύ ζωτικής σημασίας αυτό το πράγμα που λέμε. 

Το ίδιο πρόβλημα τώρα υφίσταται και στην Αγία Μαρίνα, υπάρχει μεγάλος τουρισμός, κυκλοφορεί πολύς κόσμο. Άμα τύχει και  παραστεί κάποια ανάγκη και πρέπει να περάσει κάποιο πυροσβεστικό από τη μία πλευρά να πάει στην άλλη, όπως και και στο Μαραθώνα δημιουργείται πρόβλημα.

Θα παρακαλέσω, λοιπόν, να δώσουμε μία έμφαση σ' αυτό και να προσέχουνε λίγο όλοι που παρκάρουν για να μην εμποδίζεται η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png