Διαρκείς κινδύνους δημιουργούν οι ελλείψεις διαβάσεων και επαρκούς σήμανσης.


Ένα περιστατικό το οποίο συνέβη το Σαββατοκύριακο που πέρασε στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Πέρδικας και ειδικά στο ύψος που βρίσκεται η Α' Παραλία του Μαραθώνα, δημιουργεί για μια ακόμη φορά προβληματισμό και ερωτηματικά για την ελλειπή σήμανση σε περιοχές με μεγάλη διέλευση και κυκλοφορία πεζών, αλλά και τη διαγράμμιση του οδοστρώματος με διαβάσεις, πάνω στις οποίες θα μπορούσαν, τουλάχιστον τυπικά, να διασχίσουν με ασφάλεια το δρόμο. Το περιστατικό είναι ενδεικτικό καθώς συνέβη σε μια περιοχή που διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και συχνά παρουσιάζονται προβλήματα στη μετακίνηση των πεζών.

Ένα εξάχρονο παιδί, προσπάθησε να περάσει το δρόμο απέναντι από την οργανωμένη πλαζ. Ένα διερχόμενο αυτοκίνητο το χτύπησε με τον καθρέπτη του. Ευτυχώς ο οδηγός σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε πήγαινε με μικρή ταχύτητα. Το γεγονός τράβηξε άμεσα την προσοχή των λουομένων που έσπευσαν σε βοήθεια καλώντας το ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Το περιστατικό αναδεικνύει το πρόβλημα μιας τοποθεσίας με συχνή διέλευση πεζών και αυτοκινήτων, που η οδηγική συμπεριφορά τις περισσότερες φορές δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες μιας κατοικημένης περιοχής. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και τις βραδυνές ώρες, καθώς πολλοί είναι οι οδηγοί που "απογειώνουν" τα αυτοκίνητα τους στην ευθεία, την ίδια στιγμή που κάτοικοι και παραθεριστές προσπαθούν να μετακινηθούν τοίχο - τοίχο, ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ακούγοντας τις εξατμίσεις από αυτοκίνητα και μηχανές να "μουγκρίζουν" υστερικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png