"Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες". Μια μεγάλη έκθεση γλυπτικής έρχεται στην Αίγινα.


Μια μεγάλη έκθεση γλυπτικής με τίτλο "Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες" έρχεται στην Αίγινα και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Πύργου του Μαρκέλλου. Από χθες οι υπεύθυνοι της έκθεσης τοποθετούν τον εξοπλισμό για την παρουσίαση των έργων. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο στις 24 Ιουλίου και η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 24 Αυγούστου. Το δελτίο τύπου για την έκθεση "Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες" αναφέρει τα ακόλουθα:

Νομαρχία Πειραιά. Δελτίο Τύπου.
Την ξεχωριστή θεματική έκθεση γλυπτικής - ύμνο στο υδάτινο στοιχείο και στη θάλασσα, «Ύδατα  - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες» του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος παρουσιάζουν από το ερχόμενο Σάββατο στο ευρύ κοινό, Νομαρχία Πειραιά και Δήμος Αίγινας στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Η έκθεση που είναι εμπνευσμένη από την ερωτική δύναμη του υδάτινου στοιχείου περιλαμβάνει περί τα 70 γλυπτά έργα, μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, διακεκριμένων καλλιτεχνών, μελών του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, με έντονη παρουσία στο σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι. Σκηνές και πρόσωπα από τη μυθολογία, όπως ο Ποσειδώνας, η Αμφιτρίτη, οι Σειρήνες, η Νηρηίδες, σχήματα από τη θάλασσα, ο κόσμος του νερού, το παιχνίδισμα των ψαριών και των κυμάτων είναι μερικές από τις πηγές έμπνευσης των δημιουργών. Μάρμαρο, ξύλο, πηλός, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο, μέσα από φόρμες κλασικές αλλά και σύγχρονες, συνθέτουν τα μέσα και τους τρόπους έκφρασης της προσωπικής τους κατάθεσης.

Μεταξύ άλλων θα εκτεθούν έργα των Δημήτρη Αρμακόλα, Ελισάβετ Βάλβη, Αχιλλέα Βασιλείου, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, Διονύση Γερολυμάτου, Βασιλικής Γρουσοπούλου, Φαέθοντα Γρυπάρη, Ξενοφώντα Δεστέφανου, Νίκου Δογούλη, Βασίλη Δωρόπουλου, Γιώργου Ζογγολόπουλου, Ρόζας Ηλιού, Γιώργου Καλακαλλά, Αργυρώς Καρύμπακα, Αγγέλικας Κοροβέση, Αλέξανδρου Κυριακού, Σωτηρίας Λαζάρου, Ναταλίας Μελά, Μάρως Μπαρτζίλη, Κώστα Νεοφύτου, Θύμιου Πανουργιά, Θεόδωρου Παπαγιάννη, Φάνη Ραχούτη, Κυριάκου Ρόκου, Πέτρου Ρουκουτάκη, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, Γιώργου Χουλιαρά.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στον προαύλειο χώρο του πύργου του Μαρκέλλου, ο οποίος διαμορφώθηκε ειδικά για την έκθεση σε μια προσπάθεια να εναρμονιστεί με τη σημειολογία του ιστορικού κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το κτίριο το 1828, ο Ιω. Καποδίστριας εγκατέστησε το Κυβερνείο της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 8.30 μ.μ. από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, τον Δήμαρχο Αίγινας Παναγιώτη Κουκούλη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας Ξενοφώντα Δεστέφανο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24/8/2010. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ανέφερε ότι «Η έκθεση Ύδατα αποτελεί συνέχεια και αποτέλεσμα της πολύπλευρης συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Νομαρχία Πειραιά με τον Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδας στο πλαίσιο της πολιτιστικής της πολιτικής για την εδραίωση, τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια μιας μόνιμης εικαστικής παρουσίας και καλλιτεχνικών δράσεων που θα είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό» για να προσθέσει «Με αυτή τη γλυπτική κατάθεση κλείνει ο πρώτος μικρός κύκλος της «Σύγχρονης Γλυπτικής Αμφικτιονίας» που ένωσε την τελευταία τετραετία τις Σπέτσες, το Ρέθυμνο, τον Πόρο, την Ύδρα, την Αίγινα και τον Πειραιά, τόπους στους οποίους ταξίδεψε η έκθεση και ταυτόχρονα ανοίγει η πρόσκληση της διεύρυνσης αυτής της γλυπτικής συνοίκησης σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια».
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png