
Με σεβασμό στην παράδοση και με διάθεση γιορτινή, ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθέος αναβίωσε για μία ακόμη χρονιά το έθιμο του Κλήδονα, δημιουργώντας μια παραδοσιακή και αυθεντική καλοκαιρινή βραδιά στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ. Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος του συλλόγου, αντιδήμαρχος κ. Όλγα Πετρίτη.
Το έθιμο του Κλήδονα, με τις ρίζες του να χάνονται στον χρόνο, τηρήθηκε με κάθε λεπτομέρεια. Οι κοπέλες της περιοχής, όπως ορίζει η παράδοση, γέμισαν ένα μικρό δοχείο με «αμίλητο νερό» από το πηγάδι, ρίχνοντας μέσα προσωπικά τους αντικείμενα και σκεπάζοντάς το με ένα κόκκινο πανί. Αργότερα, μέσα σε ένα κλίμα προσμονής και παιχνιδιού, κάθε αντικείμενο συνοδευόταν από ένα δίστιχο, το λεγόμενο "ριζικό", που – σύμφωνα με το έθιμο – φανερώνει σημάδια για το μέλλον.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με το άναμμα της φωτιάς, η οποία τροφοδοτήθηκε παραδοσιακά με τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς. Μικροί και μεγάλοι πέρασαν με ενθουσιασμό πάνω από τις φλόγες, αναβιώνοντας ένα από τα πιο φωτεινά στοιχεία του εθίμου.

Ο Δημήτρης Μπόγρης με το βιολί του και ο Χρήστος Λαβούτας με το λαούτο, κράτησαν μουσική συντροφιά στο μεγάλο κοινό της εκδήλωσης.
