Εκδήλωση από τους Οικολόγους Πράσινους της Αίγινας στην παραλία του Σαρπά.


Οικολόγοι Πράσινοι Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Κοντά στη θάλασσα, στην παραλία του Σαρπά, οργάνωσαν εκδήλωση για τον Σαρωνικό και τα ψάρια του οι Οικολόγοι Πράσινοι της Αίγινας. Κεντρική ομιλήτρια η ιχθυολόγος Βάντα Λαλιώτου. Παρά τις βελτιώσεις που έφερε το έργο της Ψυτάλλειας το πρόβλημα απέχει από το να λυθεί. Παραμένουν σημεία που χειροτερεύει από παρανομίες βιομηχανιών, γεωργικά απόβλητα και σκουπίδια. Εκπρόσωποι του Συλλόγου Αλιέων "Ο Σωτήρας" μίλησαν για την υπεραλίευση από τα συρόμενα εργαλεία , γρι- γρι και τράτες  εξοπλισμένα με τεχνολογίες παράνομες και καταστρέφουν τα σημεία αναπαραγωγής των ψαριών, τα λιβάδια ποσειδωνίας που είναι για τη θάλασσα ό,τι τα δάση για την στεριά. Διαπίστωσαν πλήρη απουσία ελέγχου και απόλυτη απροθυμία εκ μέρους του λιμεναρχείου με αποτέλεσμα ο Σαρωνικός να αποτελεί ξέφραγο αμπέλι. "Ο Σαρωνικός", είπε ο γραμματέας Κώστας Αλυφαντής, "αν διαχειριζόταν σωστά, θα μας τάιζε όλους και θα συνέβαλλε στην οικονομία μας. Όμως το αντίθετο γίνεται. Αυτοί που γυρεύουν το γρήγορο αλλά πρόσκαιρο κέρδος, μας στερούν από μια υγιεινή πηγή διατροφής".

Περιοχή που έχουν χαρτογραφήσει οι ίδιοι οι ψαράδες, γύρω από την Αίγινα πρέπει να προστατευτεί πλήρως από κάθε συρόμενο εργαλείο και να τοποθετηθούν φυσικοί βράχοι ως εμπόδια που θα ευνοήσουν και την αναπαραγωγή των ψαριών.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί της Αίγινας, εκπρόσωποι συλλόγων πολιτών, λουόμενοι και αρκετοί ενδιαφερόμενοι που ήρθαν από την Αθήνα θέλοντας να χαρούν κι ένα μπάνιο συμμετέχοντας σε μια χρήσιμη συζήτηση. Παράλληλα τέθηκε το θέμα των ακτών και ο Κώστας Διάκος ( υποψήφιος περιφερειάρχης της Αττικής Οικολογικής Απάντησης – ΑΤΤΟΙΚΑ) αναφέρθηκε και στην αντισυνταγματικότητα της απαγόρευσης του ελεύθερου κάμπινγκ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png