Αντιδράσεις από την τοποθέτηση εικαστικού έργου κοντά στον Άγιο Νικόλαο.


Έντονες ήταν οι αντιδράσεις κατοίκων της Αίγινας που είδαν στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, ένα έργο που αναπαριστά μια πόρτα μισάνοιχτη προς τη θάλασσα. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση (δεν έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό δελτίο τύπου) από τις πληροφορίες που συλλέξαμε πρόκειται για ένα έργο που αφορά την υπαίθρια έκθεση εικαστικών εγκαταστάσεων με τίτλο "Ανοιχτοί Τόποι" στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Κώστας Βαρώτσος, Γιώργος Γυπαράκης, Βένια Δημητρακοπούλου, Φίλιππος Κάππα, Νίκος Κασκούρας, Γιάννης Μπουτέας, Ζάφος Ξαγοράρης, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Δανάη Στράτου, Γιώργος Χατζημιχάλης και Παναγιώτης Μαρίνης.

Οι αντιδράσεις δεν αφορούν το ίδιο το έργο, αλλά το σημείο που έχει τοποθετηθεί και το γεγονός ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι πρόκειται για μία μόνιμη εγκατάσταση. Το έργο είναι επίτιμο και αφορά στη βύθιση του αντιτορπιλικού "Ύδρα" και την ιδιαίτερη ιστορία του πατέρα της κυρίας Λήδας Παπακωνσταντίνου, Θεόδωρου, που υπηρετούσε στο "Ύδρα" και που κολυμπώντας προς την Αίγινα τον συνέλεξε μία Αιγινήτικη ψαρόβαρκα σώζοντας του τη ζωή. Συνδετικός κρίκος της ιστορίας και του έργου που παρουσιάζεται στο λιμάνι της Αίγινας το βιβλίο της "Ιλιάδας" που σώθηκε και πέρασε στα χέρια της κυρίας Λήδας Παπακωνσταντίνου. Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στις σημειώσεις του αναλογίου που υπάρχει δίπλα στο έργο.

update: Σήμερα Πέμπτη ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κύριο Νεκτάριο Λεούση, για την τοποθέτηση του έργου στο λιμάνι της Αίγινας,  υπάρχει σχετική άδεια 10 ημερών. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι η δημιουργός του έργου ήθελε αρχικά να το τοποθετήσει στο "Λευκό Φανό", κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από τη Λιμενική Αρχή για λόγους ασφαλείας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png