Featured

Επίσκεψη Γερμανών κοινωνικών λειτουργών στην Αίγινα. Η αντιδήμαρχος κ. Όλγα Πετρίτη παρουσίασε την κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Επίσκεψη Γερμανών κοινωνικών λειτουργών στην Αίγινα. Η αντιδήμαρχος κ. Όλγα Πετρίτη παρουσίασε την κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Στην Αίγινα βρίσκεται ομάδα 15 κοινωνικών λειτουργών από τη Γερμανία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος VET – Erasmus+, με αντικείμενο την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, εκπαίδευσης και μεταναστευτικού. 

Η ομάδα φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Δανάη», όπου σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αντιδήμαρχο Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Όλγα Πετρίτη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις κοινωνικές δομές και τις δράσεις του Δήμου.

Η κ. Πετρίτη παρουσίασε το έργο του Δήμου στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, με έμφαση στη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των παιδιών.

episkepsi-germanon-koinonikon-leitourgon-stin-aigina_7.webp

«Η κοινωνική πολιτική αφορά ένα πολύ ευαίσθητο σημείο της διοίκησης του Δήμου. Ήρθα εδώ να τους μιλήσω για τις δομές και για τις δράσεις που κάνει ο Δήμος», ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συνάντηση αποτελεί ευκαιρία για ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών.

«Είμαστε πάντα κοντά στον άνθρωπο, κοντά στον πολίτη, κοντά στα ευάλωτα νοικοκυριά, κοντά στα παιδιά», τόνισε η αντιδήμαρχος, καλωσορίζοντας τους Γερμανούς επισκέπτες στην Αίγινα.

Η συνάντηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανταλλαγής, στο οποίο συμμετέχει γερμανικός οργανισμός IBT, με αντικείμενο μεταξύ άλλων το μεταναστευτικό και την εκπαίδευση.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης που συντονίζει τη δράση, η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος VET και Erasmus+, με στόχο οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται αντίστοιχα ζητήματα στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε μήπως μπορούμε έτσι και δυο συμβουλές, ίσως από χώρα σε χώρα, για να γίνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.