Ο Sohail, ο γάτος και η αγάπη για τα ζώα. Μία ειδική επιχείρηση διάσωσης.



Το μεγάλο γερανοφόρο όχημα που είχε σταθμεύσει χθες βράδυ μπροστά από το δημαρχείο του νησιού αναδιπλώνοντας το τηλεσκοπικό καλάθι, έκανε όσους είχαν βγει για τον βραδινό τους περίπατο στην παραλία, να σταθούν για να δουν τι είχε συμβεί. Επρόκειτο για μια επιχείρηση που αφορούσε το κατέβασμα ενός γάτου που βρισκόταν επί πέντε μέρες στην κορφή ενός ξεραμένου φοίνικα δίπλα στο κτήριο του δημαρχείου.

Λόγω του μεγάλου ύψους κανένας δεν μπορούσε να βοηθήσει το ζώο, που έδειχνε ότι δεν μπορούσε να κατέβει. Χθες βράδυ ο νεαρός Sohail, που εργάζεται σε ταβέρνα της παραλίας, πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε το γερανοφόρο όχημα, μπήκε στο μεγάλο καλάθι και προσέγγισε την κορφή του φοίνικα. Τα φλας των φωτογραφικών μηχανών από τους περαστικούς άστραφταν πάνω του, καθώς το εγχείρημα δεν κάτι το συνηθισμένο. Τη στιγμή που το καλάθι πλησίασε δίπλα στο ψηλό δέντρο, το ζωντανό με δύο μεγάλα άλματα στο κορμό του φοίνικα πήδηξε στο έδαφος. Όσοι βρίσκονταν γύρω από το πάρκο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ο σκοπός είχε επιτευχθεί έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εγκωμίασαν την πράξη του Sohail, ως μια κίνηση που δείχνει μεγάλη ευαισθησία και αγάπη για τα ζώα. Άλλοι απλά αδιαφόρησαν θεωρώντας υπερβολική την κινητοποίηση. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο ίδιος νιώθει ευτυχής με το αποτέλεσμα. "Δεν μπορούσα να βλέπω το ζώο να υποφέρει επί μέρες και να μην κάνω τίποτα" μας είπε σήμερα το πρωί. Έχοντας έρθει στην πατρίδα μας για μια καλύτερη τύχη, δεν δίστασε στιγμή να αναλάβει την πρωτοβουλία και να πληρώσει για αυτή. Με τη σειρά του ο ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος όταν έμαθε από που προέρχονται τα χρήματα και νιώθοντας την ευαισθητοποίηση του Sohail είπε ότι θα διαθέσει τα χρήματα για έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Το ίδιο ένιωσαν και επαγγελματίες της περιοχής που ζήτησαν από το νεαρό βιοπαλαιστή να συνεισφέρουν στο κόστος. Ο ίδιος τους ευχαρίστησε, χωρίς όμως να το δεχθεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png