Επιστολή από τον Νεκτάριο Κοντοβράκη για το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης.

Από τον εικαστικό κύριο Νεκτάριο Κοντοβράκη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή που αφορά το βάψιμο στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στο νεκροταφείο με κόκκινο χρώμα.

Ήμαρτον Θεέ μου!!! Το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στο Νεκροταφείο της Αίγινας χαίρει καινούργιας αισθητικής – ελέω της χρωματικής ικανότητας ιερέα!!!

Θεέ μου, προστάτευσέ μας απ’ τα εμπνευσμένα Άγια Τέκνα Σου και τις χρωματικές τους …ανησυχίες. Δεν θα θέλαμε, ούτε είναι στις προσδοκίες μας, να δούμε τον Άγιο Νικόλαο στην είσοδο του λιμανιού κόκκινο!

Θεέ μου φώτισε τους Άγιους Ιερείς και αυτοί με τη σειρά τους να φωτίσουν κι εμάς τους λαϊκούς να μην πέφτουμε σε τέτοιου είδους αμαρτίες κι ασχήμιες… Δεν είναι ότι παραβαίνουν το θεϊκό νόμο, παραβαίνουν την παράδοση κι αμαυρώνουν τον πολιτισμό μας.

Εκφυλίζουν τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας!

Προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Σεβασμιότατε στα περισσότερα ξωκλήσια της Αίγινας έχει «βιαστεί» η αρχιτεκτονική όψη από προεκτάσεις με ελενίτ, πέργκολες κ.α., που είναι κι αυτά δημιουργήματα ιερέων και λαϊκών. Κάντε κάτι και γι’ αυτό.

Ήμαρτον και εγώ, ο ταπεινός Σου δούλος, αν είμαι λίγο σκληρός και αιχμηρός…

Με ειλικρινή σεβασμό Νεκτάριος Κοντοβράκης



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png