Αεροψεκασμοί πάνω από την Αίγινα.

pss-ae-00 Την Πέμπτη που μας πέρασε παρατηρήθηκε για πρώτη φορά φέτος, αεροψεκασμός πάνω από την Αίγινα. Στον αεροψεκασμό που ξεκίνησε λίγο πριν της 5 το απόγευμα, συμμετείχαν τέσσερα αεροσκάφη. Με το "φαινόμενο" που κατά καιρούς έχει απασχολήσει το πανελλήνιο με τηλεοπτικές εκπομπές και άρθρα στις εφημερίδες, έχουν ασχοληθεί σοβαρά και οργανώσεις τις Αίγινας καθώς κατά διαστήματα σημειώνει εξάρσεις. Η συμπεριφορά της "ουράς" των αερίων της εξόδου του κινητήρα ήταν αυτή που περιγράφεται σε αυτές τις περιπτώσεις: οι πλευρές ανοίγουν σταδιακά κατά πλάτος και παραμένουν εμφανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα (στην προκειμένη περίπτωση 30 - 40 λεπτά).

Από μελέτη σε σχετικές αναφορές γίνεται γνωστό ότι αυτού του είδους οι ψεκασμοί γίνονται με σκοπό τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για αυτούς του ψεκασμούς χρησιμοποιούν καύσιμα εμπλουτισμένα με οξείδια αλουμινίου ή βαρίου τα οποία δεν καίγονται, αλλά αντανακλούν το φως του ηλίου. Υπάρχουν πολλές απόψεις και εκδοχές για το ίδιο θέμα, κοινή είναι όμως η ανησυχία για τα πραγματικά αποτελέσματα αυτών των αεροψεκασμών.

Δείτε την καταγραφή του αεροψεκασμού με φωτογραφίες εδώ.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png