Σημαντικά τα προβλήματα στην αποκομιδή μεγάλων αντικειμένων.

Σημαντικά παραμένουν τα προβλήματα στην αποκομιδή μεγάλων και ογκωδών απορριμάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της Αίγινας, όπου το πρόβλημα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Η αναφορά γίνεται κυρίως για την αποκομιδή οικιακών στρωμάτων και άλλων μεγάλων σε όγκο αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται σε κοινή θέα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να συλλέγονται. Το πρόβλημα φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του άμεσα, καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αίγινας κύριο Δημήτρη Κομματά, ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα σε επίπεδο συντήρησης των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή αυτών των αντικειμένων.

Υποστήριξε επίσης ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για να συλλέξουν αυτά τα αντικείμενα βρίσκονται σε κατάσταση που δεν τους επιτρέπει να κινηθούν, καθώς πολλά από αυτά δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές. Στην ίδια ενημέρωση ο κύριος Κομματάς σημείωσε ότι ένα μεγάλο όχημα επισκευάστηκε πρόσφατα και συλλέγει τέτοιου είδους αντικείμενα. Συμπλήρωσε όμως πως χρειάζεται αρκετός χρόνος ώστε να γίνει συνολικά η αποκομιδή. Επίσης παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης χώρου στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων. Ο κύριος Κομματάς αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το πρόβλημα προέρχεται από έλλειψη οικονομικών πόρων του Δήμου, καθώς παραμένουν απλήρωτοι οι συνεργαζόμενοι τεχνικοί και προμηθευτές που ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση των οχημάτων, ενώ θεωρεί υπεύθυνη την προηγούμενη διοίκηση σε θέματα που αφορούν τη μη συντήρηση των οχημάτων. Τέλος για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αίγινας έχει ζητήσει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον Δήμαρχο κύριο Σάκη Σακκιώτη ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας και δημοτικός σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης υποστηρίζει ότι αυτού του είδους τα προβλήματα αντιμετωπίζονταν επιτυχημένα κατά τη διοίκησή του, ενώ τόνισε ότι ο όλος μηχανισμός της αποκομιδής των απορριμάτων είναι σύνθετος, με αποτέλεσμα όταν ένα μηχάνημα τεθεί εκτός λειτουργίας να επηρεάζετε σημαντικά η όλη διαδικασία της αποκομιδής. Ωστόσο θεωρεί ότι η ουσία του προβλήματος βρίσκεται στα "δεινά" όπως τα χαρακτήρισε οικονομικά του Δήμου και στο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η κρίση σε εθνικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι η νέα διοίκηση παρέλαβε σημαντικά προβλήματα, με μεγάλο αριθμό του στόλου των οχημάτων που χρησιμοποιεί η υπηρεσία αποκομιδής των απορριμάτων να μην λειτουργεί, ενώ συμπλήρωσε και ο ίδιος το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο Δήμος της Αίγινας, κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την εξεύρεση πόρων για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους. Τέλος, δηλώσεις για τα ζητήματα γύρω από τον καθαριότητα έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μουτσάτσος, το video των οποίων θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png