Η «Νέα Εποχή» γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια.

Ένα χρόνο ζωής και επιτυχημένης παρουσίας στην ενημέρωση του νησιού έκλεισε η εφημερίδα «Νέα Εποχή». Το γεγονός αποτέλεσε για τους εκδότες, τους δημοσιογράφους και τους συνεργάτες της εφημερίδας ευκαιρία για απολογισμό, αλλά και γιορτή. Ο λόγος για το γενέθλιο party που διοργάνωσε η «Νέα Εποχή» στο club «ελληνικόν seaside».

Στο party που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής ήταν καλεσμένοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου, ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού, πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, ο δήμαρχος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά οι φίλοι και αναγνώστες της εφημερίδας «Νέα Εποχή».
Η κυρία Λένα Μαρίνη, ο κύριος Κώστας Ντρης, ο κύριος Άρης Σώρης, μίλησαν στους προσκεκλημένους της βραδιάς για την πορεία, τους στόχους, τις προκλήσεις, που αντιμετώπισαν αυτόν τον πρώτο χρόνο της έκδοσης της εφημερίδας.
Οι συνεργάτες της εφημερίδας, εξαιρετικοί οικοδεσπότες, προσέφεραν οι ίδιοι γλυκά και κεράσματα, ήπιαν και συνομίλησαν με όλους τους παρευρισκόμενους.
Λίγο αργότερα «ξέσπασε» ένα πραγματικά ζωντανό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η εφημερίδα «Νέα Εποχή» είναι δεκαπενθήμερη και ανήκει στην κατηγορία των εφημερίδων «Free Press» για την οποία όλες οι μελέτες media φανερώνουν ότι κερδίζουν διαρκώς, όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Φυσικά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Η ολοκληρωμένη δημοσιογραφική έρευνα, η αμεσότητα, ο υψηλός βαθμός επικοινωνίας, η φρεσκάδα του λόγου, η ανάλυση των θεμάτων, η συνέπεια και η συνέχεια αποτελούν τα αναγκαία συστατικά μίας όχι δωρεάν, αλλά ελεύθερης ενημέρωσης. Τα παραπάνω, αποτελούν δομικά στοιχεία για τη «Νέα Εποχή» και προφανώς εκεί οφείλεται η αποδοχή της από την κοινωνία της Αίγινας και η επιτυχημένη πορεία της.

Η τοπική κοινωνία της Αίγινας έχει την τύχη να διαθέτει ένα «βαρύ οπλοστάσιο» ανθρώπων που λειτούργησαν και λειτουργούν εκδοτικά, δημοσιογραφώντας συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες, δημιουργώντας όμως μία αξιοζήλευτη παράδοση για τον τόπο μας. Εφημερίδες όπως η «Μάχη της Αίγινας» με 30 χρόνια παρουσίας, τα «Αιγινήτικα Νέα» με 26 χρόνια παρουσίας, το περιοδικό «Αιγιναία», είναι μερικές μόνο από τις εκδοτικές εκφάνσεις του νησιού που αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού μας.

Ευχόμαστε στην εφημερίδα «Νέα Εποχή» και στους συνεργάτες της να παραμείνουν πάντα φρέσκοι όπως την πρώτη φορά, να ξεπερνούν τους εαυτούς τους όσο πιο συχνά γίνεται, να ανακαλύπτουν διαρκώς νέους δρόμους επικοινωνίας και κάθε νέο φύλλο να γίνεται ευκαιρία για να «τοποθετηθεί ο πήχης ψηλότερα». Χρόνια Πολλά «Νέα Εποχή»!

Photos: Dim. Vlaikos