Έκκληση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου για τα κλαδέματα.

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, κύριος Παναγιώτης Μουτσάτσος μιλώντας στο Aegina Portal μετά από σχετική ερώτηση που αφορούσε το μεγάλο όγκο των κλαδεμάτων, που βρίσκονται την τελευταία περίοδο δίπλα στους κάδους αποκομιδής των απορριμάτων σε πολλά σημεία του νησιού κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη πρακτική δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο έργο της υπηρεσίας καθαριότητας.  "Η υπηρεσία καθαριότητας δεν έχει υποχρέωση να μαζεύει κλαδέματα και μπάζα. Αντίθετα με τις συστάσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα, κάτοικοι και παραθεριστές της Αίγινας εξακολουθούν να πετούν τα κλαδέματά τους δίπλα ή μέσα στους κάδους απορριμάτων" σημειώνει ο κύριος Μουτσάτσος τονίζοντας ότι αυτή η συνήθεια δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, αλλά και σοβαρή δυσλειτουργία στο κέντρο μεταμόρφωσης στη Σκοτεινή.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι πολλοί επιλέγουν να πετούν μεγάλες ποσότητες από κλαδέματα μέσα σε χαράδρες ή δασικές περιοχές, δημιουργώντας άθελά τους "προσάναμμα" κατά τη διάρκεια των ημερών της ζέστης του καλοκαιριού καθώς αυτά θα έχουν ξεραθεί. Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί συνέβαλαν και οι καιρικές συνθήκες φέτος, καθώς πολλοί δεν κατάφεραν να κάψουν τα κλαδέματα τους πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αφού έβρεχε κατά διαστήματα. Ο κύριος Μουστάτσος κάνει έκκληση στους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της Αίγινας να μην πετούν τα κλαδέματά τους δίπλα ή μέσα σε κάδους απορριμάτων, ζητώντας να σεβαστούν τη σκληρή εργασία των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας που είναι η αποκομιδή των απορριμάτων και όχι των κλαδεμάτων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png