Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στο λιμάνι της Αίγινας.

Δοκιμάστηκαν σήμερα το απόγευμα οι αντοχές των επιβατών στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το απόγευμα δυσχέραιναν σε σημαντικό βαθμό την πρόσδεση των πλοίων. Κοντά σε αυτό ήρθε να προστεθεί και ένα δυσάρεστο περιστατικό, όταν μία επιβάτης του οχηματαγωγού πλοίου Νεφέλη υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Το πλοίο αναγκάστηκε λίγο μετά το απόπλου του να κάνει και πάλι χειρισμούς πρόσδεσης στο λιμάνι.

Στο λιμάνι κατέφθασε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας του νησιού. Παρά τους ισχυρούς νότιους ανέμους που έκαναν δύσκολη τη διαδικασία της πρόσδεσης η γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο από το πλοίο στο ασθενοφόρο και από εκεί στο Κέντρο Υγείας. Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού τρία ακόμη επιβατηγά / οχηματαγωγά πλοία περίμεναν στα ανοιχτά ώστε να έρθει η σειρά τους και να προσθέσουν στο λιμάνι αποβιβάζοντας τους επιβάτες τους.

Μετά το απόπλου του Νεφέλη σειρά είχε να προσθέσει το Άρτεμις, ενώ στα ανοιχτά περίμεναν ακόμη ο "Φοίβος" και ο "Άγιος Νεκτάριος". Τελικά όλα τα πλοία αποβίβασαν τους επιβάτες τους μετά από αρκετή ώρα και ταλαιπωρία.

Ενημέρωση:

Η άτυχη γυναίκα ήταν αλλοδαπή, 66 ετών. Στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Διενεργείται προανάκριση από την Λιμενική Αρχή της Αίγινας.