Ευκαιρία στην ανακύκλωση δίνουν οι κλειστοί ΧΥΤΑ. Ο κύριος Νίκος Χατζηπέρης ζητά από τους κατοίκους της Αίγινας να χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους.

Με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μήνυμα, ο κύριος Νίκος Χατζηπέρης εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αίγινας και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της ανακύκλωσης, υποστηρίζει για μία ακόμη φορά ότι οι κάτοικοι του νησιού πρέπει να ξαναδούν πιο θετικά το ζήτημα του διαχωρισμού των υλικών και της ανακύκλωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Παρασκευή στους δρόμους της Αίγινας έχουν ήδη σχηματιστεί οι γνώριμοι "λόφοι" από κάθε λογής απορρίμματα και υλικά, λόγω της κατάληψης στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε φορά που ο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων κλείνει από κάποια απεργία ή από κάποιο άλλο πρόβλημα. Αντίθετα η υπηρεσία ανακύκλωσης λειτουργεί κανονικά.

Ο κύριος Χατζηπέρης είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τα θέματα της ανακύκλωσης που σχετίζονται άμεσα με το συμφέρον των κατοίκων του νησιού. Για μία ακόμη φορά προτρέπει και προτείνει στους κατοίκους της Αίγινας να διαχωρίσουν τα απορρίμματα τους και να ανακυκλώσουν. Παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει τους μπλε κάδους ανακύκλωσης "κουμπαράδες", αφού για κάθε τόνο ανακυκλώσιμου υλικού ο Δήμος του νησιού εισπράττει 80 ευρώ. Αντί αυτού στις γειτονιές της Αίγινας, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι τις τελευταίες δύο ημέρες και οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης έχουν παραφορτωθεί με κάθε είδους απορρίμματα. Ο κύριος Νίκος Χατζηπέρης ζητά οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης να μην υπάρχουν εκεί για το "θεαθήναι", αλλά να δημιουργηθεί εκείνη η παιδεία που θα αλλάξει βιώματα και νοοτροπίες προς όφελος όλων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png