Αποκαρδιωτική η εικόνα στο δρόμο προς Πόρτες. Μπάζα και σκουπίδια σε πλαγιές και δάση..

Η διαδρομή προς τις Πόρτες είναι για τους περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αίγινας. Ο μπλε ορίζοντας του Αργοσαρωνικού σμίγει πότε σε όμορφες παραλίες και πότε σε εντυπωσιακούς κατακρημνισμένους κάβους όπως στο ακρωτήριο "Πενήντα". Η περιοχή παραμένει γεμάτη εκπλήξεις ακόμη και για όσους την γνωρίζουν καλά. Μεγαλύτερη όμως έκπληξη αποτελεί ότι αυτός ο παράδεισος χρησιμοποιείται συστηματικά για να πεταχτούν μπάζα και κάθε λογής αντικείμενα. Οι πλαγιές προς τη θάλασσα ή οι χαράδρες που σφύζουν από βλάστηση και ζωή, γίνονται μικρές χωματερές προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση όσων περνούν από τα συγκεκριμένα σημεία.


Μέρος της περιοχής είχε καθαριστεί πριν από δύο περίπου χρόνια, όμως το πρόβλημα επέστρεψε ξανά και απειλεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Δυστυχώς από αυτή την πρακτική δεν καταφέρνει να γλυτώσει ούτε και το πευκοδάσος που βρίσκεται πάνω στο δρόμο. Όπου ξέφωτο και ευκαιρία για μια μικρή χωματερή. Μία από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού βρίσκεται σε κίνδυνο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png