Αναστάτωση δημιούργησε η εκσκαφή λάκκου στην περιοχή του Λεοντίου. .

Έκπληξη προκάλεσε στους περιοίκους η εκσκαφή λάκκου στην περιοχή του Λεοντίου, που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχή του καλοκαιριού, ως χώρος απόθεσης κλαδεμάτων και πολλών ακόμη αχρήστων υλικών. Η είσοδος στον περιφραγμένο χώρο του Λεοντίου έχει κλειστεί με πέτρες, στο εσωτερικού του χώρου η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με εκείνη του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων στην περιοχή της Σκοτεινής. Τεράστιοι λόγοι από τεμαχισμένα κλαδέματα, άχρηστα υλικά, στρώματα, ακόμη και οικιακά απορρίμματα δημιουργούν προβληματισμό. Ακριβώς δίπλα, στο τέλος της περιοχής που ορίζεται από τους λόφους των κλαδεμάτων, έχει ανοιχτεί πρόσφατα ένας μεγάλος λάκος. Το γεγονός εγείρει ερωτηματικά, για το αν δηλαδή αυτός ο λάκκος έχει δημιουργηθεί ώστε να θαφτούν εκεί οι τόνοι των όσων έχουν συγκεντρωθεί. Σημειώνουμε ότι από το νόμο αυτό απαγορεύεται. Περιμετρικά της έκτασης στο Λεόντι και δίπλα στο δρομο, υπάρχουν ακόμη τρεις μικρότεροι λάκκοι.


Για το θέμα ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Ηλία Μπέση. Ο κύριος Μπέσης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να θαφτούν σκουπίδια και ότι ο μεγάλος λάκκος έχει ανοιχτεί εκεί ώστε να καούν τα κλαδέματα και στη συνέχεια να σκεπαστούν με χώμα. Παράλληλα μας ενημέρωσε ότι οι τρεις λάκκοι που βρίσκονται κοντά στο δρόμο έχουν δημιουργηθεί ώστε να αποστραγγίζονται τα νερά της βροχής που λιμνάζουν σε εκείνο το σημείο. Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα υπόλοιπα υλικά που βρίσκονται στο Λεόντι, ο κύριος Μπέσης είπε ότι αυτά θα διαχωριστούν. Πάντως με έναν πρόχειρο υπολογισμό και βάση του όγκου των όσων έχουν συγκεντρωθεί σε αυτή την περιοχή του Λεοντίου, μοιάζει αδύνατον αυτός ο λάκκος μπορεί να χωρέσει, ακόμη και μετά από καύση, τους λόφους από τα κλαδέματα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png