Απάντηση σε δημοσιεύματα για την πρόσφατη συνεδρίαση με θέμα τον οικονομικό απολογισμό του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Αγαπητοί Κύριοι,
Αισθάνομαι  την υποχρέωση να απαντήσω στα  δημοσιεύματα σας και στα σχόλια που κάνετε,  με σκοπό να ενημερώσω τόσον εσάς αλλά και τους συμπολίτες μας, σχετικά με την παρουσίαση των στοιχείων που συμπεριλαμβάνονται στον  απολογισμό του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Η Διοργάνωση και Παρουσίαση των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού από την Οργανωτική Επιτροπή, κατά γενική ομολογία στέφθηκε από επιτυχία, εξ αιτίας του γεγονότος ότι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής συμπολίτες μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα μας συμπαραστάθηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους , συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον προγραμματισμό για την υλοποίηση των εκδηλώσεων, με μοναδικό σκοπό την προβολή του μοναδικού μας προϊόντος του Φιστικιού παγκοσμίως και την Τουριστική προβολή του Νησιού μας. ΚΕΔΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε, την μεγάλη συμμετοχή  των εκθετών της Εμπορικής  Έκθεσης, την συμμετοχή των 101 καλλιτεχνών  και δημιουργών της διαδρομής των καλλιτεχνών, την συμμετοχή των 133 συμπολιτών μας εθελοντών οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Φεστιβάλ, την δραστηριοποίηση της ομάδας γαστρονομίας με την παρουσίαση Μενού από Αιγινήτες Σεφ με βάση το Φιστίκι, την συμμετοχή των συλλόγων και φορέων του Νησιού μας με τα πολιτιστικά δρώμενα, τις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, την συνεργασία μας με την λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος που αφορούσε τον διαγωνισμό της γευσιγνωσίας και την βοήθεια τους στην  παρασκευή του Φιστικοπαστελιού 40 μέτρων και την εγγραφή μας στο βιβλίο GUINNESS, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες  οι οποίες θα αναφερθούν στον δημόσιο απολογισμό μας, είχαν μοναδικό στόχο την προβολή της Αίγινας και όλοι μαζί συνεργαστήκαμε με την Οργανωτική Επιτροπή για την επιτυχία του 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ.

Αγαπητοί  Κύριοι,

Όλες αυτές  οι εκδηλώσεις, αλλά και οι άλλες  οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα  του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν  με μικρότερο προϋπολογισμό κατά 20.000 ευρώ λιγότερα από τον περσινό, δεν παρουσιάζουμε έλλειμμα αλλά αντιθέτως πλεόνασμα κατά 3.190,77 ευρώ, και με μεγαλύτερη διαφημιστική προβολή από τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή την  επιτυχία του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος του Νησιού μας, όχι  μόνον εσείς αλλά και κανείς άλλος  δεν έχει  δικαίωμα να το υποβαθμίσει  για προσωπικούς  λόγους ή  επαγγελματικές   αντιζηλίες, με παχυλούς τίτλους για δήθεν  καταιγιστικές καταγγελίες και υψηλά κόστη.

Είμαι υποχρεωμένος, να απαντήσω στα απαράδεκτα δημοσιεύματα σας, γιατί γίνεστε επικριτές  στεκόμενοι  αρνητικά απέναντι στην Κοινωφελή Επιχείρηση η οποία όλο το χρονικό διάστημα δουλεύει σιωπηλά και σήμερα έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στον απολογισμό του Φεστιβάλ, τα έσοδα που προκύπτουν ανέρχονται στις 72.654,50 και τα έξοδα στις 69.463,73 παρουσιάζοντας πλεόνασμα 3.190,77.

Από το ταμείο μας, εξοφλήσαμε περσινή οφειλή προς τον προμηθευτή των  περιπτέρων ύψους 4.429,80.

Κατά την  συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης  και κατά την συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την έγκριση του απολογισμού του Φεστιβάλ Φιστικιού, έγιναν τοποθετήσεις από τα μέλη του Δ.Σ. και τέθηκαν ερωτήματα τα οποία συμβάλουν στην διαδικασία της διαμόρφωσης σωστής γνώμης, για την ορθή λήψη των αποφάσεων. Οι  τοποθετήσεις και παρατηρήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, είναι επιβεβλημένες και δεν αποτελούν κατά τον ισχυρισμό σας  << καταιγιστικές καταγγελίες >> Στο σημείο αυτό συγχέεται εσκεμμένα και δίνοντας δική σας ερμηνεία στην σημασία της λέξης τοποθέτησης από την καταγγελία η οποία θα πρέπει να συνοδεύετε και από τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Επειδή όμως είσαστε παρόν, με δική μου πρόταση  η ψήφιση του προϋπολογισμού αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, για  να υπάρξει καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των μελών του διοικητικού  συμβουλίου.

Οι επισημάνσεις και η αρθρογραφία που παρουσιάστηκε σε ηλεκτρονικό μέσον ενημέρωσης, για τις δήθεν υπερτιμολογήσεις σε επιμέρους κονδύλια, αλλά και για το συγκεκριμένο κονδύλι ύψους 1.168,00 ευρώ, που αναφέρετε στον απολογισμό, αφορά δύο τιμολόγια των 307,50 και 861,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και Φ.Π.Α. 218,50 ευρώ, τα οποία αφορούν την 2ωρη κάλυψη της εκδήλωσης για την παρασκευή   του παστελιού από δύο κάμερες όπως ζητήθηκε από το Guinness με συγκεκριμένες προδιαγραφές κάλυψης, την δημιουργία σποτ για τις ημέρες του Φεστιβάλ, την δημιουργία του διαφημιστικού σποτ για το MEGA με συγκεκριμένες προδιαγραφές, φωτογραφικό υλικό και βίντεο για την κάλυψη του Φεστιβάλ και παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης τους. Για όλα τα πάρα πάνω δηλώσατε αδυναμία να ανταποκριθείτε σε αυτές τις υποχρεώσεις και επιλέξατε με δική σας πρωτοβουλία, παρά του αντιθέτου,  να μην συμμετάσχετε σαν χορηγός του Φεστιβάλ χωρίς να δοθούν εξηγήσεις από την πλευρά σας και δεν θεωρώ ότι τίθενται ηθικά διλλήματα επικοινωνίας και προβολής από τους χορηγούς.

Αρχή  μας είναι και αυτό συμβαίνει  μέχρι σήμερα, να λειτουργούμε χωρίς διακρίσεις προς όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά, ενώ  αντιθέτως όσον αφορά  την Κ.Ε.Δ.Α.  και εμένα   προσωπικά δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση.

Για όλα  αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε  στον δημόσιο απολογισμό.
Σας παρακαλώ για την δημοσίευση του παρόντος.  


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Σ.
Της   Κ.Ε.Δ.Α.
Νίκος  Τζίτζης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png