Συμβολική δεντροφύτευση από το Α' νηπιαγωγείο Αίγινας.

Μια σημαντική συλλογική προσπάθεια έφεραν εις πέρας σήμερα το πρωί τα παιδιά του Α΄ νηπιαγωγείου Αίγινας, οι εκπαιδευτικοί τους, οι ειδικοί και οι εθελοντές που τα συνόδευαν. Τα πενηνταδύο παιδιά του Α’ νηπιαγωγείου Αίγινας φύτευσαν ισάριθμα δέντρα στην περιοχή Ανιτσαίον.

Τα παιδιά έμαθαν στην πράξη ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να φυτεύσει κανείς ένα δέντρο κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στην απόκτηση πραγματικής οικολογικής συνείδησης. Τα παιδιά έδειχναν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή αυτό που έκαναν και να «καταβροχθίζουν» τα ερεθίσματα που απλόχερα τους έδωσε η Φύση σήμερα. Μάλιστα ανάμεσα στα παιδιά και τα δένδρα φαίνεται ότι αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση, αφού όχι απλά τα φύτευαν, αλλά τα υιοθετούσαν κιόλας. Κάθε δένδρο έφερε και ένα καρτελάκι με το όνομα του παιδιού που το φύτευσε.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια δεν ήταν μόνο η ηλιόλουστη μέρα, αλλά και ο Δήμος της Αίγινας που βοήθησε με πολλά μέσα, οι χορηγοί που παρείχαν τα αναγκαία για όλη τη διαδικασία και φυσικά το μεράκι των εθελοντών και των εκπαιδευτικών που συνόδευσαν τα παιδιά σε αυτή την πρωτόγνωρη για αυτά, ευχάριστη περιπέτεια.