Στο έλεος των διαρρηκτών παραδόθηκε χθες βράδυ η Αίγινα.

Ένα φαινόμενο που έχει καταντήσει πλέον μάστιγα για την έννομη και ηθική τάξη, αλλά και για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας του νησιού συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Αίγινας. Πρόκειται για τις θρασύτατες κλοπές που διαπράττονται σε βάρος καταστημάτων στο κέντρο, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές.

Χθες το βράδυ είχαμε μία άνευ προηγουμένου έξαρση της εγκληματικότητας στην Αίγινα, που εγείρει πλέον σοβαρά ερωτηματικά. Πιο συγκεκριμένα, εχθές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι διέρρηξαν πέντε καταστήματα στο κέντρο του νησιού. Σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι άγνωστοι αφού παραβίασαν τους χώρους, αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρικά και άλλα είδη.

Επιχειρηματίες και καταστηματάρχες που ζουν πλέον με την αυξημένη πιθανότητα να βρουν το πρωί "ανοιγμένο" το κατάστημα ή την επιχείρηση τους, δεν αντιμετωπίζουν μόνο την απώλεια χρημάτων, εμπορευμάτων ή άλλων ειδών, αλλά και της αίσθησης ότι κανείς κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να παράσχει ασφάλεια στην περιουσία τους.