Η έλλειψη καυσίμων οδηγεί σε προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμάτων στην Αίγινα. .

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην καθημερινότητα του νησιού με τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμάτων να μην μπορεί να βρει τον αναγκαίο ρυθμό, ώστε το κέντρο και η περιφέρεια της Αίγινας να παραμείνουν καθαρές. Το ζήτημα έχει προκύψει εδώ και δύο μήνες περίπου και κορυφώνεται κατά διαστήματα, λόγω της πολύς κακής οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αίγινας, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει προμήθεια πετρελαίου. Ο Δήμος Αίγινας οφείλει περί τις 65.000 ευρώ σε βασικό του προμηθευτή, ο οποίος έχει σταματήσει να του παρέχει καύσιμα.


Το αποτέλεσμα είναι η αποκομιδή των απορριμάτων να γίνεται μόνο με 2-3 απορριμματοφόρα σε ημερήσια βάση και αυτό ανάλογα με τις συνθήκες. Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο των εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αίγινας κύριο Δημήτρη Κομματά, επιβεβαίωσε το πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων, σημειώνοντας ότι στην αρχή της χρονιάς θα έπρεπε να υπάρχει απόθεμα καυσίμων για τους επόμενους μήνες, ενώ συμπλήρωσε ότι τα χρήματα για το πετρέλαιο των λιγοστών οχημάτων που κινούνται στην Αίγινα πληρώνονται από τους αιρετούς. Τέλος πρόσθεσε ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό. Σήμερα, η κατάσταση στο κέντρο και την περιφέρεια της Αίγινας ποικίλει. Σε μερικά σημεία είναι πολύ κακή, ενώ σε κάποια άλλα παρουσιάζεται ηπιότερη (αν προηγουμένως έχει συλλέξει τα απορρίμματα κάποιο συνεργείο). Πάντως όσο το πρόβλημα των καυσίμων δεν λύνεται η κατάσταση θα παραμένει προβληματική, με αρκετές γειτονιές της Αίγινας να υποβαθμίζονται από την πολυήμερη παρουσία των σκουπιδιών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png