Ξεκίνησε "η Εβδομάδα του Γκιώνη".

Ξεκίνησε "η Εβδομάδα του Γκιώνη", που πραγματοποιείται στους χώρους της Οικίας Καραπάνου για τρίτη συνεχή χρονιά και αποτελεί ένα θεσμό έμπνευσης και δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους, που "μαζί" μπορούν να ανακαλύψουν ή να μεταφέρουν τις δεξιότητες τους, να δημιουργήσουν, να μάθουν, να παρουσιάσουν, να συμμετέχουν. Η "εβδομάδα του Γκιώνη" ξεκίνησε χθες με μία συγκέντρωση όσων πρόκειται να λάβουν μέρος. Ο σκοπός της πρώτης αυτής μέρας ήταν να παρουσιαστεί το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων, αλλά και να συζητηθούν διάφορα επιμέρους οργανωτικά θέματα.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας έχει ως εξής:

  • Τετάρτη: 9 πμ: Πολεμικές τέχνες. 11 πμ Κεραμική (περιορισμένες θέσεις). 1:30 μμ Συνάντηση Graffiti. 4 μμ Θεατρικός αυτοσχεδιασμός (περιορισμένες θέσεις). 05:30 μμ Αγατσου - Θεραπευτικό άγγιγμα (περιορισμένες θέσεις). 09:30 μμ Δημιουργική Ραπτική.
  • Πέμπτη: 5 πμ: Ανατολή στο Όρος. 11:00 Γαϊτανάκι, χορός πρωτομαγιάς, πικ νικ και παιχνίδια. 6:00 μ.μ. Contact Improvisation - Μάθημα χορού (περιορισμένες θέσεις). 9:30 Φωτιά και κύκλος.
  • Παρασκευή: 09:30 πμ Yoga γέλιου, 11:00 πμ Κεραμική (περιορισμένες θέσεις). 4:00 μμ Ομιλία συζήτηση γύρω από τις κλιματικές αλλαγές και τρόπους για να τις αντιμετωπίσουμε (θα συμμετέχουν δύο μέλη της Green Peace). 09:30 Αιγινήτικα Παραμύθια.
  • Σάββατο: 09:30 πμ Αισθητήρια άσκηση. 11 πμ (δύο παράλληλες εκδηλώσεις) graffiti και κτίσιμο καμινιού. 5 μμ Τραγούδι (περιορισμένες θέσεις). 08:30 μμ Γιορτή με χορό, γλέντι και εκπλήξεις.
  • Κυριακή: 09:30 πμ Tibetan Pulsing - θιβετιανή θεραπευτική. 11:30 πμ Παραμύθι - Κύκλος κλεισίματος.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της "Εβδομάδας του Γκιώνη" είναι δωρεάν. Υπάρχει μία πολύ μικρή συμμετοχή που καλύπτει κυρίως τα υλικά που απαιτούν οι διάφορες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα στο εργαστήρι κεραμικής το κόστος συμμετοχής είναι μόλις 2 ευρώ (προφανώς αμελητέο ποσό σε σχέση με τις γνώσεις και τα ερεθίσματα που θα λάβουν τα παιδιά από τη συμμετοχή τους σε αυτό).