"Καμπανάκι" για τη δημόσια υγεία. Χωματερή στις φιστικιές της Φανερωμένης. .

Σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, πολύ κοντά σε ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο του νησιού, την εκκλησία της Φανερωμένης και μέσα σε κτήματα με φιστικιές, ξεπροβάλει μία χωματερή που έχει δημιουργηθεί και με διάφορους τρόπους αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Κάθε λογής απορρίμματα, μπάζα και άχρηστα υλικά, συνθέτουν ένα αποκαρδιωτικό σκηνικό ανάμεσα στο φιστικιόνα που αναπτύσσεται στις δύο πλευρές. Μια περιοχή που πλήττεται περιβαλλοντικά και οι κάτοικοί της εκφράζουν την αγανάκτησή τους, καθώς αυτή η χωματερή αναπτύσσεται δίπλα στα σπίτια τους.


Στο Aegina Portal μίλησε ο κύριος Νικόλαος Πηγιαδίτης, το σπίτι του οποίου βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο χώρο που έχει μετατραπεί σε χωματερή, από τη συγκέντρωση πολλών απορριμάτων. Ο ίδιος διερωτάται αν θα ήθελε κάποιος από τους υπεύθυνους για την καθαριότητα να έχει δίπλα στο σπίτι του μια χωματερή. "Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε από τη δυσοσμία" λέει ο κύριος Πηγιαδίτης, που επισημαίνει το γεγονός ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλου όγκου απορριμάτων δημιουργεί προβλήματα και στην ασφάλεια των οδηγών που διασχίζουν το μικρό δρόμο. Μία πάροδο της Λεωφόρου Φανερωμένης, που λόγο του απόμερου σημείου στο οποίο βρίσκεται μοιάζει ιδανικός τόπος για την απόθεση κάθε είδους απορριμάτων και αχρήστων υλικών. "Τα πιο πολλά τα πήραν, είχε κλείσει ο δρόμος όλος" λέει ο κύριος Πηγιαδίτης, καθώς πρόσφατα ο Δήμος Αίγινας απομάκρυνε από το σημείο το μεγαλύτερο όγκο των απορριμάτων. "Πρέπει να φύγουν αυτά τα σκουπίδια, γιατί είναι επικίνδυνα για την υγεία μας", συμπληρώνει ο κύριος Πηγιαδίτης, που εκφράζει την ανησυχία του για το πως μπορεί να διαμορφωθεί η κατάσταση στο μέλλον.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png