Φωτιά στην περιοχή του Πύργου στην Πέρδικα. .

Μέχρι τη θάλασσα, όπως φαίνεται και στο video έφτασε τελικά η φωτιά που εντοπίστηκε στην κοντά στο Κλίμα και επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή με άξονα το ακρωτήριο Πύργος στην Πέρδικα. Η εστία εντοπίστηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, σημαίνοντας συναγερμό στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας που έφτασε στο σημείο με ένα όχημα. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή όπως και η έλλειψη πρόσβασης, δημιούργησε από την αρχή προβλήματα στον περιορισμό της εστίας. Λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο του συμβάντος ακόμη τρία οχήματα.


Η πιθανότητα να μεταφερθεί η εστία στο Σφεντούρι, απειλώντας το χωριά ήταν υπαρκτή. Δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας παρέμειναν στην πλατεία του χωριού για κάθε ενδεχόμενο. Την επιχείρηση κατάσβεσης παρακολούθησε από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας κύριος Τάσος Αμάφης, ενώ αργότερα στον τόπο του συμβάντος έφτασε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης και ο αντιδήμαρχος κύριος Ηλίας Μπέσης.

Η φωτιά έσβησε λίγο μετά τις 9:20 το βράδυ, αφού πρώτα έκαψε 30 στρέμματα. Σε αυτό συνέβαλε και η βροχή που ευτυχώς βοήθησε στο έργο των πυροσβεστών.