Αποκαταστάθηκαν οι εσωτερικοί χώροι στον Πύργο του Μαρκέλλου. Παρουσιάστηκαν σήμερα στο κοινό της Αίγινας. .

Μετά από συστηματική οργάνωση και εργασία ενός έτους, που υλοποίησε ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, με χρήματα του οποίου καλύφθηκαν οι δαπάνες των επισκευών, παρουσιάστηκαν σήμερα στο κοινό της Αίγινας οι εσωτερικοί χώροι στον Πύργο Μαρκέλλου που έχουν αποκατασταθεί στο σύνολό τους. Οι εσωτερικοί χώροι στο ιστορικό αυτό κτίσμα του νησιού, αποτελούνται από τρία δωμάτια: το ισόγειο που είναι γνωστό στους περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες της Αίγινας, το δωμάτιο του 1ου ορόφου και το δωμάτιο του δεύτερου ορόφου. Οι τρεις αυτοί χώροι χρειάζονταν συντήρηση, μία πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου και έφερε σε πέρας καλύπτοντας το σύνολο του κόστους των εργασιών. Ο σύλλογος φρόντισε επίσης και για τον εξωτερικό φωτισμό του κτιρίου.


"Σήμερα νομίζω ότι είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, καθώς βλέπουμε το αποτέλεσμα που είναι πάρα πολύ καλό" είπε ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Κώστας Γαλάνης, που σημείωσε ότι αυτό το έργο γίνεται για τους κατοίκους του νησιού στους οποίους ανήκει το κτίριο, ενώ συμπλήρωσε ότι η συντήρηση των εσωτερικών χώρων του πύργου δεν επιβάρυνε καθόλου το Δήμο Αίγινας. Ο κύριος Γαλάνης διατύπωσε για μία ακόμη φορά την πρόθεση του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού, αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και σε άλλα σημαντικά μνημεία και κτίρια του νησιού, που απαιτούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Ο κύριος Κώστας Γαλάνης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κύριο Νίκο Τζίτζη και το διοικητικό της συμβούλιο, καθώς συνεργάστηκε στην προσπάθεια και ενέκρινε αυτή την πρωτοβουλία για τη συντήρηση των εσωτερικών χώρων του Πύργου του Μαρκέλλου, αλλά και άλλων ιστορικών μνημείων της Αίγινας.

Σημειώνουμε ότι σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο συγκεκριμένο χώρο, στις τρεις αίθουσες δόθηκαν τα ονόματα: του Νίκου Καζαντζάκη για το ισόγειο, του Σπύρου Αλεξίου για τον πρώτο όροφο και της Γωγώς Κουλικούρδη για το δεύτερο όροφο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png