Διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων σε πολλά σημεία της Αίγινας..

Διαστάσεις παίρνει πλέον το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων σε πολλά σημεία της Αίγινας. Ειδικά σε πολλές γειτονιές στο κέντρο του νησιού, η κατάσταση μοιάζει να έχει αφεθεί στην τύχη της. Σημαντικά κτίρια για την ιστορία του τόπου όπως το Εϋνάρδειο, το Κυβερνείο, η Καποδιστριακή βιβλιοθήκη, ακόμη και η παραλία της Αίγινας παρουσιάζουν αποκαρδιωτική εικόνα.


Η κατάσταση δεν είναι επίσης καθόλου καλή στο εμπορικό κέντρου του νησιού, καθώς οι επαγγελματίες αφήνουν συσκευασίες από εμπορεύματα οι οποίες δεν συλλέγονται, ενώ σε κάθε γωνία και μικρό δρόμο υπάρχουν στοιβαγμένες σακούλες με οικιακά απορρίμματα. Παρόμοια η κατάσταση στο κτίριο του ΟΤΕ, στον περίβολο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, στη Λεωφόρο της Αγίας Φανερωμένης. Καθώς οι ημέρες περνούν, η κατάσταση δε βελτιώνεται και επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο Αίγινας για το πότε θα λυθεί το πρόβλημα δεν υπάρχει.

Σε επικοινωνία με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κυρία Σοφία Πρωτονοταρίου, άφησε να εννοηθεί ότι και η ίδια δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο, ενώ η ενημέρωσή που έχει αφορά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αίγινας με τη μεταφορά των απορριμάτων από τα πλοία της γραμμής, καθώς οφείλει χρήματα στις εταιρείες. Παράλληλα, παρά τις προσπάθειες μας δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Ηλία Μπέση.