Η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας για το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων. Με σκωπτικό τρόπο αντέδρασε ο κύριος Νίκος Γιαννούλης..

Με σκωπτικό τρόπο αντέδρασε ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κύριος Νίκος Γιαννούλης, στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων που συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα στο κέντρο της Αίγινας. Ο κύριος Γιαννούλης μετά από συνεχείς καταγγελίες επαγγελματιών του νησιού και καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει, αν θα δοθεί λύση και πότε, επέλεξε με ένα σκωπτικό τρόπο να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα της υποβάθμισης των επιχειρήσεων του κέντρου, που έχουν την ατυχία να βιώνουν την πολύ κακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.


Μαζί με άλλους επαγγελματίες της περιοχής "Μητροπόλεως" στο εμπορικό κέντρο, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, επιδιώκοντας μέσα από μία πράξη παρωδίας, να αναδείξει το πόσο πολύ βάλλονται από το πρόβλημα των απορριμάτων οι επαγγελματίες του κέντρου. Σε δηλώσεις του ο κύριος Γιαννούλης είπε ανάμεσα σε άλλα ότι "Δεν έχουμε κάποια σαφή εξήγηση και ερμηνεία για το τι φταίει" και δήλωσε την πρόθεση της Επαγγελματικής Ένωσης να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος, με όποιον τρόπο της ζητηθεί. Υπογράμμισε επίσης την υποβάθμιση των καταστημάτων και την πτώση του τζίρου που επιφέρει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην καθαριότητα της πόλης η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας εξέδωσε σήμερα το πρωί σχετικό Δελτίο Τύπου το κείμενο του οποίου ακολουθεί:
Αγαπητέ κ.Δήμαρχε και κ.Αντιδήμαρχε,
Για πολλοστή φορά φέτος η πόλη της Αίγινας εμφανίζει απαράδεκτη εικόνα λόγω της έλλειψης αποκομιδής σκουπιδιών.
Αυτό  έχει σαν αποτέλεσμα να γινόμαστε  δέκτες παραπόνων και παροτρύνσεων από συναδέλφους επαγγελματίες  που αυτή η κατάσταση συντελεί σε μια επιπλέον μείωση της ούτως  ή άλλως μειωμένης εμπορικής  κίνησης.  Αναγνωρίζουμε την από μέρους σας προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση του προβλήματος, γιατί είναι αυτονόητο ότι αυτή η εικόνα δεν συνάδει με την αισθητική κανενός. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει χωρίς οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες για το τι φταίει να είναι ιδιαίτερα πειστικές.  
Επειδή για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα η ευθύνη είναι συλλογική, με ανησυχία παρατηρούμε ότι ουδείς άλλος πέραν ίσως των καθ ύλη αρμοδίων φαίνεται να ευαισθητοποιείται και να ασχολείται.

Σαν να μην είναι  αυτή η εικόνα βλαβερή για την  Τουριστική μας ανάπτυξη και προβολή.
Σαν να μην είναι αυτή η εικόνα ένα μαύρος λεκές για τον Πολιτισμό μας.
Σαν να μην είναι αυτή η εικόνα αρνητική για τις μελλοντικές οικονομικές υποχρεώσεις των Δημοτών έναντι των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας.

Αγαπητοί  Κύριοι, σε περιόδους κρίσης και  αδιεξόδων απαιτείται έμπνευση, συστράτευση  και παραδειγματική καθοδήγηση.
Κανείς δεν θα σας κατηγορήσει αν ανασκουμπωθείτε, πάρετε από ένα χαρτόκουτο, μία σακούλα και την βάλετε στην θέση της, έστω και αν αυτό δεν λύσει τελικά το πρόβλημα.

Θα  σας κατηγορήσει όμως όταν ενώ  τα σκουπίδια είναι βουνό μέσα στην πόλη, αξιωματούχοι του Δήμου  κόβουν βόλτες και πίνουν παραλιακό  καφεδάκι σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος Γιαννούλης                    Γιώργος Σκαλτσιώτης

Εκ  μέρους του ΔΣ
Νίκος Γιαννούλης
Πρόεδρος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png