Η ανακομιδή των λειψάνων των Αιγινητών Αγίων Ιουλίου και Ιουλιανού.

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του ναού του Αγίου Διονυσίου στην ενορία της Παχειάς Ράχης πραγματοποιήθηκε χθες ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για την Ανακομιδή των Λειψάνων των Αγίων Ιουλίου (330 μ.Χ.) και Ιουλιανού (319 μ.Χ.). Σύμφωνα με την παράδοση ο Ιούλιος ο Πρεσβύτερος και ο Ιουλιανός ο Διάκονος ήταν κάτοικοι της Παχειάς Ράχης. Μεγάλωσαν και έλαβαν την πρώτη τους εκπαίδευση στην Αίγινα και στη συνέχεια σπούδασαν στην Αθήνα, μαζί με τους Αγίους Βασίλειο και Γρηγόριο.

Η ιεραποστολική διακονία των δύο αγίων είναι μεγάλη καθώς κήρυξαν στη σημερινή Βοημία, Πολωνία και Ουγγαρία και Ιταλία.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης. Στην ακολουθία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου, που παρακολούθησαν με ευλάβεια τη περιφορά της εικόνας των Αγίων στα γραφικά δρομάκια της Παχειάς Ράχης.

Το Aegina Portal μετά το τέλος της ακολουθίας είχε την ευκαιρία περιηγηθεί στο αναστηλωμένο εκκλησάκι των Ταξιαρχών. Αυτό το εκκλησάκι βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το Ναό του Αγίου Διονυσίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ιστορία της Αίγινας καθώς εκεί σύμφωνα με την ιστορικό Γωγώ Κουλικούρδη οι Αιγινήτες ύψωσαν τη σημαία της επανάστασης (Αίγινα 1, σελ. 192). Η μικρή αυτή εκκλησία που κατά την επιγραφή της είναι χτισμένη το 1809 έχει αναστηλωθεί πλήρως μετά από δωρεά. Ευχαριστούμε θερμά των πατέρα Φίλιππο για τις πληροφορίες.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png