Έφυγε από τη ζωή η Σούλη Καπράλου. .


Έφυγε από τη ζωή σήμερα η Σούλη Καπράλου, η σύντροφος του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου, του μεγάλου εικαστικού που συνέδεσε το όνομά του και ένα μεγάλο μέρος του έργου του με την Αίγινα. Η Σούλη Καπράλου είχε μιλήσει στο Aegina Portal τον Ιούλιο του 2010 με την ευκαιρία τότε της πρεμιέρας της θεατρικής παράστασης "Γέρμα", από όπου και το video που συνοδεύει το άρθρο. Με τον ίδιο ενθουσιασμό μιλούσε άλλωστε και για τη νέα πτέρυγα του μουσείου Καπράλου, που θα φιλοξενήσει έργα από διαφορετική περίοδο της ζωής του. Το video αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς η Σούλη Καπράλου κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα έργα του Χρήστου Καπράλου.


Μία ιδιαίτερα ευτυχισμένη στιγμή για την ίδια και το ζήτημα της νέας πτέρυγας του Μουσείου Καπράλου, ήταν όταν λίγες μέρες αργότερα και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης "Ύδατα" στον Πύργο Μαρκέλλου, σε δηλώσεις της μαζί με την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα στο Aegina Portal, περιέγραψε τα συναισθήματά χαράς μετά την ανακοίνωση για την ανέγερση του νέου Μουσείου από τον τότε Νομάρχη κύριο Γιάννη Μίχα. Η εξόδιος ακολουθία της Σούλης Καπράλου θα γίνει στην Αίγινα στις αρχές της εβδομάδας (θα υπάρχει σχετική ενημέρωση).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png