Έλεγχοι για το κάπνισμα από το Δήμο Αίγινας. Βαριά πρόστιμα σε καταστήματα. .

Έλεγχο για την τήρηση των κανονισμών, που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από κλιμάκιο του Δήμου Αίγινας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία. Πιο συγκεκριμένα η επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου κυρία Σοφία Χατζίνα, συνοδευόμενη από δύο υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα στην παραλία για την τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος, για το αν υπάρχουν τα προβλεπόμενα ανοίγματα στους εξωτερικούς χώρους, εάν υπάρχουν οι κατάλληλες σημάνσεις και άλλα.


Κατά τον έλεγχο βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε καταστηματάρχες. Ωστόσο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ διαπιστώνεται για μία ακόμη φορά η "διπλή όψη του νομίσματος", καθώς εκτός την την τήρηση των κανονισμών, οι καταστηματάρχες διαπιστώνουν πτώση του τζίρου τους και μείωση των νυχτερινών εξόδων με την εφαρμογών των αντικαπνιστικών διατάξεων. Τέλος, οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για τα δυσβάστακτα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν και μάλιστα μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της οικονομικής ύφεσης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png