Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία την Τετάρτη στην Αίγινα..

Μέχρι σήμερα θα μπορούν να προμηθευτούν οι ασφαλισμένοι τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία του νησιού, καθώς από αύριο διακόπτεται η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, ενώ την Τετάρτη τα φαρμακεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό Δελτίο Τύπου οι φαρμακοποιοί ζητούν: "Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λόγω των χρεών του που  οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων. Η αναστολή ξεκινά από τις  23/5/2012 σε όλη τη χώρα. Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση των φαρμακοποιών".


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά: άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 €, ενώ οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους. Την ίδια στιγμή δεκάδες ασφαλισμένοι του νησιού ταλαιπωρούνται, καθώς για να εισπράξουν τα χρήματα που έχουν δώσει για την αγορά φαρμάκων πρέπει να ταξιδέψουν στον Πειραιά, καταβάλλοντας το υψηλό αντίτιμο των εισιτηρίων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png