Δεν επιτράπηκε στα απορριμματοφόρα η επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής λόγω οφειλών του Δήμου. .

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, όταν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αίγινας δεν έγιναν δεκτά στο οχηματαγωγό πλοίο Φοίβος της εταιρίας Nova Ferries, λόγω οφειλών του Δήμου Αίγινας προς την εταιρία. Στο Aegina Portal έκανε δηλώσεις ο Δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι Δήμοι, σημείωσε ότι έχει υπογραφεί το ένταλμα πληρωμής προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία και ότι λόγω της σημερινής εξέλιξης από τη Δευτέρα θα υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα του νησιού. Τέλος για μία ακόμη φορά έκανε αναφορά στην ιδιαιτερότητα της Αίγινας, καθώς μεταφέρει τα απορρίμματα του με το πλοίο της γραμμής, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμάτων που θα λαμβάνει υπόψιν του τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών.


Από την πλευρά της εταιρίας, εκπρόσωπος της Nova Ferries μας ενημέρωσε ότι εκκρεμεί πληρωμή από την Παρασκευή 18 Μαΐου, καθώς ο Δήμος είχε συμφωνήσει να πληρώσει (ως μέρος των οφειλομένων) το ποσό των 7.500 ευρώ, ποσό το οποίο δεν είχε κατατεθεί στο λογαριασμό της μέχρι και χθες 25 Μαΐου. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, φαίνεται ότι από την πλευρά του Δήμου Αίγινας, ζητήθηκε ως νέα ημερομηνία πληρωμής η Δευτέρα 28 Μαΐου, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από την εταιρεία. Ο εκπρόσωπος της ακτοπλοϊκής εταιρείας τονίζει ότι ναι μεν το ένταλμα πληρωμής είχε εκδοθεί, τα χρήματα όμως δεν είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό της. Παράλληλα δήλωσε ότι ακόμη και έτσι τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αίγινας θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σήμερα, αν πλήρωναν το ναύλο όπως κάνουν όλα τα αυτοκίνητα και οι επιβάτες. Ο Δήμος Αίγινας όμως δεν διέθεσε ούτε αυτό το ποσό ώστε αυτοκίνητα και οδηγοί να εκδώσουν εισιτήρια, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png