Νέος κύκλος έντασης για τα απορρίμματα. Ανάστατοι οι κάτοικοι του Μεσαγρού για απόφαση της διοίκησης του Δήμου. .

Ένας νέος κύκλος έντασης φαίνεται ότι έχει ανοίξει από νωρίς σήμερα το πρωί, όταν έγινε γνωστό ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να αποθέσει απορρίμματα στον κοινοτικό χώρο στην είσοδο του Μεσαγρού, που παλαιότερα χρησίμευε ως γκαράζ. Ήδη από τις επτά το πρωί κάτοικοι της περιοχής, αλλά και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κυρία Παναγιώτα Τζίτζη, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του χώρου, θέλοντας να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη.


Λίγο μετά τις 9 το πρωί στο σημείο έφτασε ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Στέλιος Κοττάκης ο οποίος άκουσε τις ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους. Οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα καθώς δεν θέλουν να δημιουργηθεί μία χωματερή στην περιοχής τους. Επιρρίπτουν επίσης ευθύνες για την εγκατάλειψη του χώρου και σημειώνουν ότι μία χωματερή μέσα σε μία πευκόφυτη περιοχή μόνο κινδύνους θα μπορούσε να επιφέρει.

Την ίδια στιγμή που η ένταση κλιμακώνεται και οι κάτοικοι της περιοχής είναι έτοιμοι για όλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη δήλωσε στο Aegina Portal ότι πρόθεση της διοίκησης είναι πράγματι να μεταφέρει στο χώρο αδρανή υλικά (στρώματα, κλαδέματα και άλλα) με σκοπό να καθαρίσει η Αίγινα. Η δήλωσή του ουσιαστικά επιβεβαίωσε το λόγο των κινητοποιήσεων των κατοίκων στο Μεσαγρό, που αρχικά φαίνεται να στηρίζονταν μόνο σε φήμες. Ο κύριος Σακκιώτης συμπλήρωσε ότι η διοίκηση του δήμου έχει αποφασίσει να αποθέσει τέτοιου είδους υλικά και στον κοινοτικό χώρο στον Άγιο Δημήτριο. Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png